“Brusselse politie slecht voorbereid op oudejaarsrellen”, aldus intern rapport

RV

De politie van zone Brussel-West was niet goed voorbereid op de rellen van oudejaarsnacht in Sint-Jans-Molenbeek. Dat blijkt uit een verslag van de Algemene Inspectie van de politie waarover verschillende bronnen VTM NIEUWS hebben geïnformeerd. De politie had de risico’s te laag ingeschat en had daardoor vooraf ook geen versterking aangevraagd.

De politie van de zone Brussel-West, waartoe Molenbeek behoort, had in de nacht van oud op nieuw de handen vol met relschoppers, voornamelijk in de omgeving van het metrostation Zwarte Vijvers. Daar staken jongeren vuilnis en een auto in brand. De ramen van drie handelszaken moesten eraan geloven en een apotheek werd geplunderd.

Brandweer en politie werden met stenen bekogeld en vier politievoertuigen en twee brandweervoertuigen raakten daarbij beschadigd. Vier agenten raakten ook lichtgewond. Nadien werden nog drie wagens in brand gestoken in de Ribaucourtstraat. Twee woninggevels raakten daarbij ook beschadigd.

Politie wil niet reageren

In de eerste plaats probeerde de politie de orde te herstellen die nacht. Pas achteraf hebben agenten vijf daders kunnen identificeren aan de hand van het vele beeldmateriaal. De politiezone Brussel West wil niet reageren op de informatie van het rapport. Maar politievakbond VSOA is niet verbaasd over de bevindingen en pleit al langer voor éénheid van gezag binnen de politie.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Politie doet zijn best! Maar justitie laat de mannen weer lopen (echt motiverend is dat niet). Daarnaast zou men wat meer mogen investeren in de politie!

 • Bob Boomer

  Dat politie en justitie niet werkt zoals zou moeten hebben we te danken aan onze 'zeer bekwame' politici. Hoe wil je dat de splitsing van zones tot een beter werking leidt als de 6 regeringen binnen het kleine België er al niet in slagen om iets deftigs uit hun hoed te toveren !

 • GERARD DE PELECIJN

  Iedereen heeft het recht om feest vieren en voor sommigen gelijk hoe, daarna leggen ze het uit!

 • Frank Van den Bulck

  En ondertussen lopen die "jongeren" nog steeds ongestraft rond. Pure schande !!!

 • Ronny Biesen

  Wat een resultaat. Gewoon een doofpot operatie. Enkel 5 personen kon men identificeren? Dat is een lachertje. Dus weeral blijven de relschoppers ongestraft voor het tweede jaar op een rij. Wel, veel gepraat en weinig wordt er gedaan in ons Belgisch politiek en justitie wereldje. Tijd om orde op zaken te stellen.