"Brusselse Apple Store opent op 19 september"

REUTERS
De eerste officiële Apple Store in ons land opent de deuren op 19 september in Brussel. Dat vernam de krant Le Soir. Nadien zouden nog zeker twee, misschien zelfs drie, winkels volgen.

Dat er in Brussel een Apple Store kwam, was al langer bekend. Die komt op de Guldenvlieslaan en zal een oppervlakte hebben van 1.600 m². Volgens Le Soir zou de officiële opening gepland staan op zaterdag 19 september, al houdt de 'bron dicht bij het dossier' een slag om de arm. "Een paar weken uitstel is mogelijk, want er zijn vaak vertragingen bij het openen van Apple Stores." Onder meer in Rijsel is de opening van de Apple Store meermaals uitgesteld.

Ook in Gent en Antwerpen zouden nadien Apple Store openen, bevestigt Le Soir nogmaals. In Gent zou de winkel vermoedelijk het vroegere Post Plaza op de Korenmarkt komen. In Antwerpen komen het Grand Bazar-shoppingcentrum bij de Groenplaats en de nog te renoveren Handelsbeurs aan de Meir in aanmerking. De krant speculeert ook nog over een Apple-winkel in Luik, al zijn daarvoor nog geen concrete aanwijzingen.