"Bij de tweede goal zag je de grote kwaliteit van Stanciu"

BELGA
In zijn wekelijkse analyse heeft Marc Degryse het over de klinkende overwinning van Anderlecht tegen Mainz (6-1). Onze huisanalist zag hoe Weiler correct reageerde op de kritiek die hij en zijn team te slikken kregen en ook dat het geloof van de Zwitser in recoordaankoop Nicolae Stanciu eindelijk werd beloond.

"'Terug naar de basis', zei Weiler op zijn persconferentie. En dat deed hij ook. Hij bracht Deschacht weer in de ploeg, dit keer op zijn beste positie, en recupereerde Kara en Chipciu, toch twee sterkhouders van het huidige Anderlecht. En opmerkelijk ook: hij bleef vertrouwen schenken aan Stanciu. De Roemeen zit in een zware vorm- en vertrouwenscrisis, naar het beeld van de ganse ploeg. Maar het geduld van Weiler met zijn Roemeense spelmaker werd beloond. Zijn eerste doelpunt was geluk - zijn schot was als voorzet bedoeld - maar op zijn tweede goal zag je wel de grote kwaliteit van de Roemeen."

Wat Degryse nog te zeggen had over doelman Roef en de wedstrijd van komend weekend tegen KV Oostende? Lees het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.

BELGA
EPA