Ga naar de mobiele website
^ Top

"Belgische terreurverdachte was gewoon aan het werk in tankstation in Antwerpse haven"

Een politieagent op de Champs-Elysées
EPA Een politieagent op de Champs-Elysées
De Belgische politie had de collega's in Frankrijk gisterochtend gewaarschuwd voor de komst van een terreurverdachte uit ons land, een zekere Youssouf E.O. Die heeft echter niets te maken met de aanslag die gisteravond in Parijs plaatsvond, beweert zijn advocaat.

Op hetzelfde moment circuleerde er een vertrouwelijke nota van de Belgische politie, waarin de Franse antiterreurdiensten werden gewaarschuwd voor Youssouf E.O. (35). Die zou gisteren met de trein vanuit ons land naar Parijs zijn afgereisd, nadat de politie in Antwerpen hem wilde ondervragen "over een Belgisch dossier". Bij hem thuis zouden vuurwapens en bivakmutsen gevonden zijn.

Of E.O. iets te maken had met de aanslag in Parijs, was gisteravond nog onduidelijk. Ministers van Justitie Koen Geens (CD&V) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) ontkenden alvast dat de waarschuwing op de dader sloeg. Maar in een opeisingsbericht dat Amaq, het persagentschap van IS, heel kort na de schietpartij al publiceerde, werd die dader wel uitdrukkelijk als Belg bestempeld en 'Abu Yusuf' genoemd.

Youssouf E.O. heeft echter niets te maken met de aanslag, dat zegt zijn advocaat Nabil Riffi. "Ik ben vannacht met mijn client naar de politie in Antwerpen gereden om een verklaring af te leggen. Mijn cliënt was gewoon aan het werk in een tankstation in de haven toen de aanslag gebeurde. Hij werd wel gezocht in een drugsdossier dat niets met de aanslag in Parijs te maken heeft."

Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Andre DM

  Op drie uur tijd sta je van Parijs in Antwerpen , 21 u plus drie is 24 u en dan maar zeggen dat je aan het werken bent

 • W. Broekie

  Schandalig dat zo iemand hier vrij rondloopt.Maar blijkbaar ist normaal in België dat ge vuurwapens in huis hebt.Ik ga mij er in ieder geval ook een paar aanschaffen .

 • Eddy Clauwert

  Hoe onnozel is dit een mens werkt met de nacht gaat slapen en word wakker met het nieuws dat em een aanslag heeft gepleegd. Prachtig speurwerk!

 • Dork Gavanza

  Oef, gelukkig maar. Best schadevergoeding vragen nu.

 • freedom 79

  Het was de paashaas volgens zijne advocaat......

Meld een bug