"Apple onthult muziekdienst volgende week"

Apple kocht vorig jaar Beats op, het bedrijf achter de hoofdtelefoons en gelijknamige muziekdienst.
EPA Apple kocht vorig jaar Beats op, het bedrijf achter de hoofdtelefoons en gelijknamige muziekdienst.
Apple is van plan de langverwachte eigen muziekdienst volgende week te onthullen tijdens het evenement Worldwide Developer Conference (WWDC) dat het bedrijf organiseert in San Francisco. Dat melden meerdere techsites. De dienst gaat volgens Wall Street Journal tien dollar per maand kosten.

Verwacht wordt dat de dienst playlists zal hebben die zijn samengesteld door bekende artiesten. Dat was het model van Beats Music, dat Apple vorig jaar kocht met als doel een eigen muziekdienst te kunnen lanceren. Naar verluidt is Apple al in gesprek met Pharrell Williams en Drake. Ook hoopt Apple dat bekende dj's als gast hun muziek zullen draaien voor de dienst. Gebruikers zullen geen toegang krijgen tot het volledige muziekarchief van iTunes.

Volgens website Mashable zal de gratis versie van muziekdienst eerder een expansie van iTunes Radio zijn dan een volwaardige concurrent voor de populaire streamingdienst Spotify. Apple zou ook een Androidversie van de muziekdienst aanbieden. Dat zou meteen de eerste keer zijn dat Apple zelf een app voor Android lanceert.

Ondertussen zijn Apple's plannen voor een tv-streamingdienst vertraagd, meldt Re/Code. Deze zou eigenlijk ook tijdens WWDC onthuld worden, maar vanwege vergunningen die met technologie en geld te maken hebben kan het nog wel tot 2016 duren.