"Als de daders kijken: jullie zijn lafaards, jullie schieten op ongewapende mensen"


Un témoin de Charonne : "J'ai vu son regard, il... door ITELE
Een beklijvende getuigenis van Laura, een vrouw die de schietpartij aan de Rue de Charonne in Parijs vanuit haar auto meemaakte en het bijna niet meer kon navertellen. "Op het moment dat ik besefte dat hij mij met zijn kalasjnikov zou neerschieten, gaf ik gas", zegt ze. "Het zijn echte lafaards." De terrorist vuurde minstens vier kogels af op Laura en haar passagiers maar ze bleven gelukkig ongedeerd.

De vrouw was met drie vriendinnen op weg naar een concert toen een van de terroristen hen in het vizier kreeg aan een kruispunt van de Rue de Charonne. "We hadden schoten gehoord maar we dachten dat het vuurwerk was. Je verwacht zoiets niet in Frankrijk. Maar dan komt het moment waarop je beseft dat hij je zal doodschieten en dus gaf ik serieus gas om uit zijn schietbaan te geraken." De wagen met de vier dames in kreeg vier kogels te verwerken maar ze konden toch ongedeerd ontsnappen.

"Hij was van middelbare leeftijd, met een normale lichaamsbouw en met een baard, dachten we, maar die heb ikzelf niet gezien. Ik zag vooral zijn blik en die was duidelijk: hij wilde ons doden. Ik kon het nog altijd niet geloven, alsof we droomden. We bleven wel kalm in de wagen en zijn gaan kijken in het ziekenhuis. We konden maar niet geloven dat dit echt gebeurde."

"Hij was niet van plan te praten maar te doden. Het zijn lafaards, echt lafaards. Dit is geen oorlog. Je schiet niet op mensen, op vrouwen, op kinderen. (ze kijkt in de camera) Jullie zijn lafaards. Als jullie kijken: jullie zijn lafaards. Jullie schieten op ongewapende mensen, die gewoon op stap zijn. Jullie zijn allemaal lafaards. En we gaan écht niet stoppen met leven. We zullen blijven buitenkomen en we zullen blijven leven op een normale manier."