"Abaaoud was niet alleen toen hij metro nam"

afp

Abdelhamid Abaaoud werd gefilmd in de metro op de avond van de aanslagen in Parijs. "Maar hij was daar niet alleen", stelt een bron dicht bij het onderzoek.

Volgens Le Parisien heeft Abaaoud de terroristen die zouden toeslaan in de cafés en restaurants ter plekke gebracht. Daarna zou hij zijn zwarte Seat Leon achtergelaten hebben in Montreuil en vanuit station Croix-de-Chavaux de metro genomen hebben naar Nation. "Bij het uitstappen is hij duidelijk gefilmd", stelt de bron. "De bistro Comptoir Voltaire waar Brahim Abdeslam zichzelf opblies, is dan nog maar enkele tientallen meters verwijderd. We weten nu ook met zekerheid dat hij niet alleen die metro genomen heeft."

Abaaoud werd vergezeld door een man die net als hij opgestapt was in Croix-de-Chavaux en uitstapte in Nation. Het duo liet wel de hele tijd enkele meters afstand, kwestie van niet te veel de aandacht te trekken. De identiteit van die laatste kon echter nog niet vastgesteld worden. "Er wordt nu onderzocht of hij diegene is die zich woensdagochtend opblies in het appartement van Saint-Denis", klinkt het. "Als hij het niet is, hebben we dus te maken met een terrorist die nog op de loop is."