"7 seconden? Hij denkt maar om de drie kwartier aan seks"

SEKSUOLOOG DOORPRIKT BEDMYTHES OVER MANNEN

Getty Images
'Echte Mannen' weten van aanpakken en hebben geen hulp nodig tussen de lakens - laat staan seksboeken. Met dat huizenhoge cliché in het achterhoofd schreef seksuoloog Wim Slabbinck het boek 'Waarom mannen geen seksboeken kopen'. Daarin ontkracht hij elf mythes over mannen en seks. Wist u bijvoorbeeld dat een ochtenderectie eigenlijk niet bestaat en dat een orgasme helpt tegen de hik?

Mythe 1: Mannen denken altijd aan seks

Mannen bulken van het testosteron en hebben dus altijd goesting in bedsport. Want mannen denken om de 7 seconden aan seks. Toch? "Helemaal niet. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mannen om de 42 minuten aan denken. Vrouwen iedere 77 minuten", zegt Slabbinck. U vindt dat nog veel? Weet dan dat de proef gebeurde bij universiteitsstudenten. "Die hebben daar nog tijd voor."

Dat mannen vaker dan vrouwen aan seks denken, heeft onder meer te maken met opvoeding en rolpatronen. "Jongens leren al snel dat ze aan hun verlangens mogen, zelfs moeten, voldoen. Ze zien pikante magazines en merken dat porno op hen is afgestemd. Logisch dat ze dan meer naar seks verlangen. Bij driekwart van de mannen borrelt dat verlangen trouwens spontaan op. Bij vrouwen gebeurt het net andersom: zij hebben meestal een responsieve lust, die voortvloeit uit fysiek contact en opwinding." Slabbinck benadrukt dat het één niet beter is dan het ander en al zeker niets zegt over hoe graag je partner je ziet.

Manteau

Mythe 2: Size matters

Raymond van het Groenewoud is niet de enige: iedere man wil de grootste hebben. Maar voor eens en voor altijd: de lengte van je penis doet er niet toe. "Neem alle onderzoekjes die in vrouwenbladen verschijnen met een stevige korrel zout. Op het zicht zullen vrouwen een lid kiezen dat enkele centimeters groter is dan het gemiddelde", aldus de seksuoloog. Maar als puntje bij paaltje komt, nemen vrouwen met kleiner genoegen. Negen op de tien hebben geen probleem met de lengte van hun partners jongeheer. Ook puur biologisch speelt lengte geen rol. "Een vagina weet met elke penis raad. Ze komt gewillig naar kleine flieters, en rekt zich uit bij lange." Schrap die penisverlenging ook maar van je kerstgeschenkenlijstje, want er bestaan geen zinvolle verlengingen.

In onze Pluszone, exclusief voor abonnees, ontkracht Slabbinck nog drie andere seksmythes: een man kan altijd, een orgasme moet en na 1 minuut is het gedaan. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.