1. Video van Oekraïense soldaten die bange vrouw “belagen” blijkt Russische propaganda te zijn
  Play

  Video van Oekraïense soldaten die bange vrouw “belagen” blijkt Russische propaganda te zijn

  Een video die zou tonen hoe Oekraïense soldaten een Russische vrouw met een kind belagen en intimideren, blijkt in scène te zijn gezet. Dat meldt het onderzoekscollectief Bellingcat. Pro-Russische figuren deelden de beelden op sociale media, in een poging om de reputatie van het Oekraïense leger te besmeuren. Maar een grondige factcheck van de video bewijst nu dat het incident helemaal niet heeft plaatsgevonden.
 1. Acht mensen opgepakt die ervan verdacht worden aanslag te willen plegen in ons land, jongeman met terreurplannen eerder al gearresteerd

  Acht mensen opgepakt die ervan verdacht worden aanslag te willen plegen in ons land, jongeman met terreur­plan­nen eerder al gearres­teerd

  De politie heeft acht mensen opgepakt - drie in Brussel en vijf in Antwerpen - die ervan verdacht worden een aanslag te willen plegen in ons land. Dat deelt het federaal parket mee in een persbericht. “Er waren voorbereidende handelingen”, zegt Eric Van der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. Volgens het federaal parket moeten we de verdachten situeren in het radicaal islamistische milieu. De jongeman die opgepakt is in Eupen, is geen onbekende bij het gerecht. Hij wilde twee jaar geleden al een aanslag op de politie plegen.
 2. Pizza als lunch en Netflix kijken zo veel als hij wou: gegijzelde Mohamed ‘De Schedel’ Azzaoui na maand vrijgelaten

  Pizza als lunch en Netflix kijken zo veel als hij wou: gegijzelde Mohamed ‘De Schedel’ Azzaoui na maand vrijgela­ten

  Mohamed Azzaoui (49) is vrijgelaten door zijn ontvoerders nadat hij een maand geleden gekidnapt werd aan het Total-tankstation in Waarloos. Hij werd geblinddoekt afgezet in een buurt waar zijn familie verbleef. De man is in goede gezondheid. Volgens bronnen uit zijn omgeving beseften de ontvoerders dat de Antwerpse ex-portier verward werd met een andere drugscrimineel die er met 1,2 ton cocaïne vandoor zou zijn.
  Antwerpen
 1. EXCLUSIEF. Will Tura (82) stopt na meer dan 60 jaar met optreden: “Na meer dan 10.000 podia is het goed geweest”
  PREMIUM
  Muziek

  EXCLUSIEF. Will Tura (82) stopt na meer dan 60 jaar met optreden: “Na meer dan 10.000 podia is het goed geweest”

  Er is een einde gekomen aan de ruim zestig jaar durende live-carrière van Will Tura. Arthur Blanckaert, zoals de zanger eigenlijk heet, heeft op 82-jarige leeftijd een streep getrokken onder zijn intense concerttournees. De zanger vertelt exclusief bij HLN dat hij niet meer zal toeren. “De twijfels of ik me nog voor 100 procent zou kunnen uitleven, hebben me overtuigd deze moeilijke beslissing te nemen.” Will wil nu vooral voluit van het leven genieten, samen met zijn Jenny. “Zij vroeg al jaren om minder op te treden.”
 2. JEZ!-Feestweek. “Ik ga weer blokken in ons stadion”: 2.000 jongeren op wachtlijst bij voetbalclub die goede schoolresultaten vooropstelt
  PREMIUM

  JEZ!-Feestweek. “Ik ga weer blokken in ons stadion”: 2.000 jongeren op wachtlijst bij voetbal­club die goede schoolre­sul­ta­ten voorop­stelt

  “Mijn voetbalclub zorgde ervoor dat ik kon bijbenen voor wiskunde en Frans.” Amin (18) grijpt zijn kansen bij de City Pirates: een club waar jonge voetballers niet enkel worden begeleid door trainers, maar ook door maatschappelijk werkers. Liefst 1500 jeugdspelers dromen hier van profvoetbal. Maar de club zet school voorop. En toch hebben ze 2000 jongeren die er nu niet meer bij kunnen. “Het meest schrijnende compliment: we hebben meer jongeren op de wachtlijst dan leden.”
 1. Belgen onderschatten hoeveel plastics er in oceanen terechtkomen: “We consumeren elke week equivalent van een bankkaart”

  Belgen onderschat­ten hoeveel plastics er in oceanen terechtko­men: “We consumeren elke week equivalent van een bankkaart”

  Belgen zijn zich bewust van de plasticproblematiek. Plasticvervuiling (61 procent) en waterverontreiniging (61 procent) staan het vaakst in hun top 3 van belangrijkste milieuproblemen met de grootste impact op onze maatschappij. Toch onderschat de meerderheid van de Belgen (68 pct) de jaarlijkse hoeveelheid plastics die in onze oceanen terechtkomt, aldus onderzoek van de ngo River Cleanup naar het bewustzijn en de attitude van de Belg over de plasticproblematiek en zwerfvuilgedrag.
 2. Onze royaltyexpert Wim Dehandschutter neemt afscheid van Mimi Ullens: “Haar rijkdom stond in schril contrast met haar hartverwarmende eenvoud”
  PREMIUM
  1

  Onze royaltyex­pert Wim Dehand­schut­ter neemt afscheid van Mimi Ullens: “Haar rijkdom stond in schril contrast met haar hartverwar­men­de eenvoud”

  Myriam Ullens was een familievriendin van koning Filip en koningin Mathilde. Gingen ze skiën in Zwitserland, dan logeerden de Belgische vorsten bij haar en haar echtgenoot in hun mondaine winterchalet. Onze royaltyexpert Wim Dehandschutter leerde ‘Mimi’ acht jaar geleden kennen in het zog van Filip en Mathilde. “In al die jaren heeft niemand zo’n onuitwisbare indruk op mij gemaakt als zij.”
 1. Zweedse douane betrapt echtpaar uit Genk met 15 wapens: “Vier pistolen in slipje verstopt en twee in bh”
  PREMIUM
  11

  Zweedse douane betrapt echtpaar uit Genk met 15 wapens: “Vier pistolen in slipje verstopt en twee in bh”

  Een Belgisch echtpaar is op de brug tussen Denemarken en Zweden betrapt op wapensmokkel. Tijdens een routinecontrole beweerde de man dat ze op weg waren naar een trouwfeest. Omdat de agenten argwaan hadden, besloten ze het koppel te fouilleren. Bij de vrouw hadden ze meteen prijs. “Vier pistolen in haar slipje en twee in haar bh”, zegt een woordvoerder van de douane. En dat was nog maar het begin, want ze ontdekten nog veel meer wapens.
 1. Hoelang zullen de voedselprijzen nog stijgen?
  PREMIUM

  Hoelang zullen de voedsel­prij­zen nog stijgen?

  Hoeveel het leven afgelopen maand in ons land nog duurder werd, maakt statistiekbureau Statbel deze middag bekend. Maar dat we ook in maart meer betaalden voor voeding en drank, staat buiten kijf. Hoe zullen de voedingsprijzen de komende maanden evolueren? Fevia, de sector van de voedingsindustrie, voorspelt dat de stijging nog enkele maanden aanhoudt. “Maar een stabilisatie is naar verwachting wel in zicht”, zegt Fevia-econome Carole Dembour. Wanneer kunnen we dat verwachten?
 2. EXCLUSIEF. OCMW-voorzitter David Larmuseau bezit klein imperium aan rusthuizen, maar meerdere staan onder verhoogd toezicht
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. OCMW-voorzitter David Larmuseau bezit klein imperium aan rusthuizen, maar meerdere staan onder verhoogd toezicht

  De CD&V-schepen van Welzijn in Geraardsbergen die bevoegd is voor rusthuizen heeft zélf een eigen zorgimperium opgebouwd — van serviceflats tot thuisverpleging, en tot een tv-zender voor 55-plussers toe. Is David Larmuseau een geniale weldoener of een gehaaide ondernemer? “Het is toch opmerkelijk dat hij zulke winsten boekt nu de marges in de sector flinterdun zijn?”
 1. Ook na derde ondernemingsraad geen vooruitgang in sociaal conflict: minister Dermagne stuurt sociaal bemiddelaar het veld in
  49

  Ook na derde onderne­mings­raad geen vooruit­gang in sociaal conflict: minister Dermagne stuurt sociaal bemidde­laar het veld in

  Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) heeft een sociaal bemiddelaar gevraagd het dossier bij Delhaize in handen te nemen en vakbonden en directie bijeen te brengen voor overleg. Dat werd dinsdag vernomen op zijn kabinet. De sociaal bemiddelaar werd aangesteld na de vaststelling dat het overleg niets opgeleverd had. Even voordien had ook Delhaize zelf om de aanstelling van een bemiddelaar gevraagd.