Willy Gheeraert.
Volledig scherm
PREMIUM
Willy Gheeraert. © Isabelle Vanhassel

Willy Gheeraert, ereschepen en papa van huidig schepen Ann, plots overleden: “Streng maar rechtvaardig en met een groot hart voor Nieuwpoort”

NieuwpoortWilly Gheeraert (88) is dinsdagavond heel plots overleden na een hersentumor. “Mijn politieke ambitie heb ik van hem, want ook papa was een legislatuur schepen in Nieuwpoort”, reageert dochter en huidig schepen Ann Gheeraert (CD&V). Zij eert haar papa met een eerlijk portret. “Samen met mijn mama was hij er altijd als het nodig was. Zijn afscheid is zo onverwacht.”

  1. Storm Aurore doet massa kwallen aanspoelen aan de westkust: “Door opwarming van de aarde kunnen deze ‘zeepaddenstoelen’ extreem groot worden”
    Nieuwpoort

    Storm Aurore doet massa kwallen aanspoelen aan de westkust: “Door opwarming van de aarde kunnen deze ‘zeepadden­stoe­len’ extreem groot worden”

    Door de felle zuidwestenwind van storm Aurore ligt de westkust bezaaid met zeepaddenstoelen, een kwallensoort. “Een typisch herfstfenomeen, maar opvallend is dat ze door de opwarming van de aarde tegenwoordig extreem groot kunnen worden”, zegt marien bioloog Francis Kerckhof van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN).