De ARM-7 Jan Senior, het visserschip dat de Nemo Link ernstig beschadigde.
Volledig scherm
De ARM-7 Jan Senior, het visserschip dat de Nemo Link ernstig beschadigde. © Marinetraffic/Ria Maat

Vissersschip vaart onderzeese hoogspanningskabel stuk: schadeclaim van 18 miljoen euro

Nieuwpoort/ArnemuidenBij de Veurnse strafrechter heeft zich vrijdagmorgen een Nederlandse schipper moeten verantwoorden na zware beschadigingen aan de Nemo Link, de onderzeese hoogspanningskabel tussen België en het Verenigd Koninkrijk. Ondanks tal van waarschuwingen en noodsignalen bleef zijn vissersboot maar verder netten op de zeebodem slepen, tot de hoogspanningskabel voor de kust van Nieuwpoort knakte. Er hangen hem alles samen schadeclaims van maar liefst 18 miljoen euro boven het hoofd.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Dierenasiel vraagt om geen luide concerten meer te organiseren in het Maria Hendrikapark: Hoe moet het verder met evenementen in ‘t Bosje?
  PREMIUM
  Oostende

  Dieren­asiel vraagt om geen luide concerten meer te organise­ren in het Maria Hendrika­park: Hoe moet het verder met evenemen­ten in ‘t Bosje?

  Het voorbije weekend ging het Sinner’s Day Summer-festival door in het Maria Hendrikapark, ’t Bosje. Het dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust ligt vlak naast het festivalterrein en kon vaststellen dat de luide muziek veel stress veroorzaakt bij de dieren. “De dieren hebben drie dagen afgezien, we hopen dat hier lessen uit getrokken worden en dat evenementen met luide muziek op deze plaats in de toekomst verboden worden.” Het asiel heeft ook een filmpje gemaakt om te tonen hoeveel stress de dieren ervaren.