VIDEO ‘Sociale tuimelaar’ komt wrakkenduikers groeten: “Hij maakte enkele sprongen en
voerde precies een show op”

Vlaamse wrakkenduikers kregen afgelopen weekend onverhoeds en verbluffend gezelschap in de Noordzee, van een tuimelaar. “Hij was heel nieuwsgierig en draaide op een meter afstand om ons heen. Een magisch moment", getuigt Louise Haaker (24) uit Leuven. Volgens marien bioloog Jan Haelters (KBIN) gaat het om een gekende bewoner van de Noordzee. “We noemen hem de ‘sociale tuimelaar’. Hij komt vaak duikers en schepen begroeten en is goed te herkennen. Een opvallend fenomeen.”

2 reacties

 • Linda Wellekens

  2 jaar geleden
  Daar kunnen de meeste mensen nog iets van leren ...
 • patrick geerinck

  2 jaar geleden
  hij is veel socialer dan de meeste mensen helaas.dus laat ons ook sociaal zijn met dieren aub.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"