VIDEO ‘Sociale tuimelaar’ komt wrakkenduikers groeten: “Hij maakte enkele sprongen en
voerde precies een show op”

Vlaamse wrakkenduikers kregen afgelopen weekend onverhoeds en verbluffend gezelschap in de Noordzee, van een tuimelaar. “Hij was heel nieuwsgierig en draaide op een meter afstand om ons heen. Een magisch moment", getuigt Louise Haaker (24) uit Leuven. Volgens marien bioloog Jan Haelters (KBIN) gaat het om een gekende bewoner van de Noordzee. “We noemen hem de ‘sociale tuimelaar’. Hij komt vaak duikers en schepen begroeten en is goed te herkennen. Een opvallend fenomeen.”

2 reacties

 • Linda Wellekens

  3 jaar geleden
  Daar kunnen de meeste mensen nog iets van leren ...
 • patrick geerinck

  3 jaar geleden
  hij is veel socialer dan de meeste mensen helaas.dus laat ons ook sociaal zijn met dieren aub.
 1. Veurne trekt kerstperiode vanaf 16 december op gang: “Geen glijplezier op het ijs maar wel op de glijbaan”
  PREMIUM
  Veurne

  Veurne trekt kerstperio­de vanaf 16 december op gang: “Geen glijple­zier op het ijs maar wel op de glijbaan”

  Met een glijbaan van 25 meter hoog, een kerstbos en kersthuis verspreidt Veurne vanaf 16 december kerstvreugde in zijn binnenstad. De kunstenpromenade Toeren en Loeren is een klassieker die blijft. De Veurnse handelaars nodigen alvast iedereen uit om in het weekend van 17 en 18 december kerstinkopen te doen in de stad. Ook de andere gemeenten in de regio hebben hun kerstprogramma klaar.
 2. Gevlucht voor de oorlog, maar Oekraïners raken hier op verkeerde pad en stelen voor 11.000 euro aan juwelen
  Diksmuide

  Gevlucht voor de oorlog, maar Oekraïners raken hier op verkeerde pad en stelen voor 11.000 euro aan juwelen

  Twee Oekraïners moeten zich in de rechtbank van Veurne verantwoorden voor een woninginbraak in Diksmuide. Afgelopen zomer braken ze op klaarlichte dag binnen in een woning, maar werden op heterdaad betrapt door de zoon des huizes. Ze sloegen op de vlucht met 11.000 euro aan juwelen, maar konden kort nadien gevat worden. Ze waren op dat moment nog maar enkele dagen in ons land nadat ze gevlucht waren voor de oorlog.
 3. Vakmannen mogen vanaf januari voor dringende herstellingen bewonersplaatsen innemen: Oostende voert versoepelingen in parkeerbeleid door
  PREMIUM
  oostende

  Vakmannen mogen vanaf januari voor dringende herstellin­gen bewoners­plaat­sen innemen: Oostende voert versoepe­lin­gen in parkeerbe­leid door

  De stad pakt vanaf januari het parkeerbeleid weer zelf in handen en kondigt alvast enkele versoepelingen aan. Zorgverstrekkers en technici die dringende herstellingen moeten uitvoeren zullen vanaf 2023 makkelijker kunnen parkeren. Het volledige parkeerbeleid wordt pas later toegelicht, maar schepen van Mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA) verzekert wel dat de parkeertarieven gelijk blijven. De parkeerboetes daarentegen stijgen van 25 naar 40 euro. “Wie correct een parkeerticket koopt zal daar niets van voelen”, zegt Anseeuw.