Viktor (links) vraagt én krijgt een pumptrack, zoals die in Veurne stond de voorbije paasvakantie
Volledig scherm
Viktor (links) vraagt én krijgt een pumptrack, zoals die in Veurne stond de voorbije paasvakantie © Benny Proot

Skater Viktor (15) haalt zijn slag thuis: Nieuwpoortse jeugd krijgt haar pumptrack

NieuwpoortDe 15-jarige Viktor Fransen uit Nieuwpoort vraagt, de stad draait. Vorige maand nog startte de jongen een petitie om zijn vraag naar een pumptrack kracht bij te zetten. Deze zomer komt er bij het jeugdhuis zo'n parcours waarop het letterlijk op wieltjes loopt.

 1. Vrouw (39) belaagt huisarts dag en nacht na positief advies over collocatie: celstraf met voorwaarden én contactverbod
  PREMIUM
  Diksmuide

  Vrouw (39) belaagt huisarts dag en nacht na positief advies over collocatie: celstraf met voorwaar­den én contactver­bod

  Een vrouw (39) uit Diksmuide is tot 12 maanden cel met probatievoorwaarden veroordeeld omdat ze haar huisdokter dag en nacht belaagde en stalkte. Ze kreeg onder meer een contactverbod met hem opgelegd. “Mijn cliënt kon zijn job zelfs niet meer naar behoren uitoefenen. Het was bovendien volop coronacrisis", klonk het bij de advocaat van de huisdokter. Het motief van de dame: een positief advies voor collocatie.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. ‘Mijn Burgerprofiel’ steeds vaker op gemeentelijke websites sinds start vaccinatiecampagne
  West-Vlaanderen

  ‘Mijn Burgerpro­fiel’ steeds vaker op gemeente­lij­ke websites sinds start vaccinatie­cam­pag­ne

  In ruim een derde van de West-Vlaamse gemeenten kan je je vaccinatiestatus via de gemeentelijke website opvragen. Dat heeft alles te maken met de de opmars van het digitale platform ‘Mijn Burgerprofiel’. 58 lokale besturen, waaronder 12 West-Vlaamse, hebben sinds de start van de vaccinatiecampagne een rechtstreekse link geplaatst naar dat platform op hun websites.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

 2. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique