De rechtbank van Veurne.
Volledig scherm
De rechtbank van Veurne. © BELGA

Ruzie in horecawereldje ontaardt: reed bestuurder moedwillig tegen voetganger?

NieuwpoortDe Veurnse strafrechter moet oordelen of een 55-jarige man uit Nieuwpoort moedwillig een andere man heeft aangereden in de Albert I-laan, in maart vorig jaar. Het was eerder tot een ruzie gekomen op straat.

 1. Miljoenen extra voor klimaatplan, historische schepen en Ensorjaar... Zal de Oostendenaar meer belastingen moeten betalen?
  PREMIUM
  Oostende

  Miljoenen extra voor klimaat­plan, histori­sche schepen en Ensorjaar... Zal de Oostende­naar meer belastin­gen moeten betalen?

  Het is Oostende menens als het over het klimaat gaat, want het stadsbestuur investeert er drie miljoen euro extra in. Dat is maar een van de herzieningen die de gemeenteraad van 25 oktober bespreekt. Er is ook extra geld nodig voor de restauratie van twee belangrijke schepen en kunstenaar James Ensor wordt in 2024 in de verf gezet en ook dat mag wat kosten. Wij bundelen alle nieuwigheden.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Hij vliegt weer! Iconische Sea King begint aan tweede leven... Maar zien we hem ook af en toe nog in België?
  PREMIUM
  Koksijde

  Hij vliegt weer! Iconische Sea King begint aan tweede leven... Maar zien we hem ook af en toe nog in België?

  De Sea King RS02 heeft er een succesvolle eerste testvlucht opzitten. Donderdag ging de iconische helikopter voor het eerst in drie jaar opnieuw de lucht in, na maanden intensief oplapwerk door een team van vrijwilligers. “De komende dagen is de RS04 aan de beurt. Beiden vliegen woensdagnamiddag normaal gezien in formatie naar Engeland”, zegt flight engineer Brecht Vandecasteele (44). Want het zijn de Britten die de legendarische heli’s in de wacht hebben gesleept.
 1. Tragisch verhaal van gezonken vissersschip 0.304 Laermans krijgt vervolg op de radio
  Oostende

  Tragisch verhaal van gezonken vissers­schip 0.304 Laermans krijgt vervolg op de radio

  In oktober 1949 trok het vissersschip 0.304 Laermans de zee op, maar de tienkoppige bemanning keerde nooit terug. Kunstenaarskoppel Bart Jacobs en Marleen Claeys reconstrueerden die dramatische gebeurtenis afgelopen voorjaar en zomer in de vorm van een succesvolle audiotour doorheen Oostende, onder de naam ‘Overdue’. En die krijgt een vervolg. Radio Noordzee pikt de dertiendelige reeks op.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?