De Watson II werd op een trailer geladen met behulp van telescopische kraan en overgebracht naar een loods aan de Kaai, om aan de restauratie te beginnen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Watson II werd op een trailer geladen met behulp van telescopische kraan en overgebracht naar een loods aan de Kaai, om aan de restauratie te beginnen. © Jojo Navarro

Restauratie van iconische reddingsboot Watson II gestart: “Opnieuw vaargeschikt maken en inzetten als toeristische trekpleister”

NieuwpoortIn Nieuwpoort is de restauratie van de Watson II gestart, de iconische reddingsboot die tussen 1948 en 1987 werd ingezet voor de kust van Nieuwpoort en een beschermde status heeft. “Het is de bedoeling om de Watson II opnieuw vaargeschikt te maken en in te zetten als toeristische trekpleister”, zegt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V). De boot werd vrijdagmorgen overgebracht van de jachthaven naar een loods langs de Kaai.

 1. Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreiniger vervoerde”
  PREMIUM
  Elverdinge/Brugge/Oostende/Ieper

  Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreini­ger vervoerde”

  Een Poolse metser, redder en trucker. Allen kwamen ze vorig jaar naar België om een centje bij te verdienen. Volgens de FOD Financiën hielden de negen mannen en één vrouw zich bezig met de smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten in onder meer Elverdinge en Zeebrugge. Ze riskeren elk een monsterboete van 25 miljoen euro en celstraffen tot 5 jaar. “Wij zijn kleine garnalen die niet op de hoogte waren van de lading”, vroegen de Polen de vrijspraak.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen