Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © iStock

Rechter haalt zwaar uit naar alcoholverslaafde (33) die alweer zwaar door het lint gaat wanneer partner hem verlaat: “Je vertelt gewoon flagrante leugens”

NieuwpoortEen 33-jarige man uit Nieuwpoort moest zich dinsdag bij de Veurnse strafrechter verantwoorden voor slagen aan zijn partner en de politie, bedreigingen, verboden wapenbezit, weerspannigheid en smaad. Toen zijn partner hun relatie stopzette en zou verhuizen, ging Wesley V. volledig door het lint. Zijn ex vraagt maar liefst 8.000 euro schadevergoeding, haar zoon 200 euro. “Maar ze is er enkel op uit om van hem te profiteren”, sprak de verdediging. 

  1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
    Energie

    Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

    Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.