Zorgzaam omspringen met water is de boodschap van PRO.
Volledig scherm
Zorgzaam omspringen met water is de boodschap van PRO. © ANP KOEN VAN WEEL

PRO ziet zijn voorstellen afketsen: “We varen onze eigen koers”, stelt de burgemeester

nieuwpoortPRO Nieuwpoort heeft twee uitgebreide voorstellen ingediend op de jongste gemeenteraad. Eentje over het zorgzaam omspringen met regenwater, en één over subsidies voor een luchtkwaliteitsmeter. Telkens stootte dit op volgend kort antwoord: “We varen onze eigen koers”.

 1. “Schuldigen zullen opdraaien voor schade”: Iconische gouden schildpad wordt opnieuw beklommen, tot frustratie van burgemeester
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  “Schuldigen zullen opdraaien voor schade”: Iconische gouden schildpad wordt opnieuw beklommen, tot frustratie van burgemees­ter

  Ondanks eerdere waarschuwingen, de invoering van GAS-boetes en plaatsing van bewakingscamera’s blijven mensen duchtig op het gouden standbeeld ‘Searching for Utopia’ van Jan Fabre in Nieuwpoort klimmen. Dat brengt alweer beschadigingen met zich mee. “Ik ben het echt zat, de herstelkosten komen op de rekening van de schuldigen”, trekt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) van leer.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?