Het pleziervaartuig Hydra staat in lichterlaaie aan de Boterdijk in Nieuwpoort.
Volledig scherm
Het pleziervaartuig Hydra staat in lichterlaaie aan de Boterdijk in Nieuwpoort. © Benny Proot

Plezierboot brandt volledig uit in Nieuwpoort

NieuwpoortAan de Boterdijk in Nieuwpoort, aan de lokale jachthaven aan de Brugsevaart, is zondagnamiddag rond 15.15 uur een plezierboot volledig uitgebrand. Daarbij viel één gewonde.

 1. Kustbaan De Panne krijgt opwaardering: “Kankerplek wegwerken met indrukwekkend nieuw pand”
  PREMIUM
  De Panne

  Kustbaan De Panne krijgt opwaarde­ring: “Kankerplek wegwerken met indrukwek­kend nieuw pand”

  Al meer dan vijftien jaar ligt de hoek van de Nieuwpoortlaan met de Sloepenlaan in De Panne er verloederd bij. Ooit waren daar talrijke horecazaken. Er zijn uiteraard nog wel goede restaurants in die buurt maar op die specifieke hoek krijgen vijf leegstaande panden heel binnenkort een nieuwe bestemming. De plannen zien er indrukwekkend uit. Even verderop plant de gemeente met een private partner nog een bijzonder bouwwerk voor zijn toeristische dienst. Zo krijgt ‘de kustbaan’ in De Panne een boost.
 2. Nieuwpoort laat beeldengroep van Pieter Braecke versnijden om het te kunnen restaureren
  Nieuwpoort

  Nieuwpoort laat beelden­groep van Pieter Braecke versnijden om het te kunnen restaure­ren

  Omdat het beeld ‘L’esprit de la guerre – voor Emile Verhaeren’ van beeldhouwer Pieter Braecke door de jaren heen zo geïsoleerd bewaard werd in de kelder van het Cultuurhuis in Nieuwpoort moest het versneden worden om uit die kelder gehaald te kunnen worden voor restauratie. “We willen dat beeld, samen met ander werk van Braecke, tentoonstellen”, laat cultuurschepen Ann Gheeraert (CD&V) weten.