Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Nieuwpoortse delicatessenzaak eist 61.000 euro van stelende werknemer: moeder schiet al 10.000 euro voor

NieuwpoortEen 30-jarige man uit Nieuwpoort heeft zijn werkgever, een delicatessenzaak in de kuststad, langdurig bestolen. Hijzelf spreekt van een bedrag van ongeveer 15.000 euro, zijn ex-werkgever eist maar liefst 61.000 euro terug via de rechtbank. C.V. stal naar eigen zeggen uit onvrede, omdat hij geen eindejaarspremie kreeg én omdat hij gokverslaafd was. De beklaagde ging op een gewiekste manier te werk.

 1. Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente toeristenbelasting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”
  PREMIUM
  Kust

  Knok­ke-Heist voert als laatste kustgemeen­te toeristen­be­las­ting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”

  Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente een toeristenbelasting in. Dat doen ze in de vorm van een jaarlijks forfaitair bedrag pér slaapplaats. Hoeveel de uitbaters betalen, is afhankelijk van het soort logies. Ook wie zijn tweede verblijf verhuurt, zal de belasting betalen. “Maar dan valt de tweede verblijfstaks wel weg”, duidt burgemeester Piet De Groote (GBL). Het is aan de uitbaters van toeristische logies om te beslissen of ze de toeristenbelasting doorrekenen in hun eigen verhuurprijs. Maar hoe zit het aan de rest van de kust? Een overzicht.
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 1. “We vragen bijkomend onderzoek naar asbest”: N-VA maakt zich zorgen over afbraak schoolgebouw Woumen
  PREMIUM
  Diksmuide

  “We vragen bijkomend onderzoek naar asbest”: N-VA maakt zich zorgen over afbraak schoolge­bouw Woumen

  De afbraak van het oude schoolgebouw in Woumen bij Diksmuide is al een tijdje aan de gang. Zo is het dak al verwijderd. Toch maakt oppositiepartij N-VA zich nog zorgen en dat nadat het gecontacteerd geweest is door een bezorgde burger. “Er is niets onwettelijks gebeurd in dit dossier maar toch vragen we om extra stalen te analyseren om zeker te zijn dat er geen asbest in de rest van het gebouw zit”, reageert Bert Laridon. Milieuschepen Marc Deprez (Idee Diksmuide) gaat niet meteen in op die vraag. Moet de buurt zich zorgen maken?