Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Nieuwpoortse delicatessenzaak eist 61.000 euro van stelende werknemer: moeder schiet al 10.000 euro voor

NieuwpoortEen 30-jarige man uit Nieuwpoort heeft zijn werkgever, een delicatessenzaak in de kuststad, langdurig bestolen. Hijzelf spreekt van een bedrag van ongeveer 15.000 euro, zijn ex-werkgever eist maar liefst 61.000 euro terug via de rechtbank. C.V. stal naar eigen zeggen uit onvrede, omdat hij geen eindejaarspremie kreeg én omdat hij gokverslaafd was. De beklaagde ging op een gewiekste manier te werk.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. PORTRET. Broers Wittevrongel zijn ambassadeurs van Zee van Smaak: “Vis is een luxeproduct, maar heeft niet veel nodig om lekker te zijn”
  PREMIUM
  Koksijde

  PORTRET. Broers Wittevron­gel zijn ambassa­deurs van Zee van Smaak: “Vis is een luxepro­duct, maar heeft niet veel nodig om lekker te zijn”

  “Weeral kreeft, ik heb meer zin in worst”, zuchtte Iain (50) soms als kind. Om maar te schetsen dat hij met zijn broer Angus (52) Wittevrongel opgegroeid is met vis. De gemene deler tussen de twee Koksijdenaren is na al die jaren nog altijd vis. Het geknipte duo voor de ambassadeursrol van Zee van Smaak van Westtoer, waarbij kustchefs aan de slag gaan met het lekkers uit de Noordzee. We brengen drie van de zes generaties Wittevrongel rond de tafel met maar één gespreksonderwerp: ‘vesche vis’. En te bedenken dat Iain eigenlijk paus wilde worden.