Nieuwpoorts burgemeester Geert Vanden Broucke gelooft in een veilige en ongedwongen kerstperiode. Onder meer deze schans komt er in Nieuwpoort-Bad.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwpoorts burgemeester Geert Vanden Broucke gelooft in een veilige en ongedwongen kerstperiode. Onder meer deze schans komt er in Nieuwpoort-Bad. © Proot/Stad Nieuwpoort

Nieuwpoort trekt alle kerstregisters open: “Bij ons kan je veilig maar ongedwongen eindejaar vieren”

NieuwpoortOp de Facebookpagina van Stad Nieuwpoort kan je morgen live zien hoe de grote kerstbeer op het Kaaiplein zal oplichten. Het is de start van de kerstperiode die bol staat van de activiteiten met een schaatspiste en schans als blikvangers. Zelfs kerstchalets mogen er. Is dat wel verstandig in een tijd waar de besmettingscijfers zo hoog liggen?

 1. Nieuwpoortenaar Ambroos De Schepper stelt met Bandler Ching nieuw album voor in De Zwerver: “Het wordt een speciaal optreden met een weerzien van oude vrienden”
  Nieuwpoort/Leffinge

  Nieuwpoor­te­naar Ambroos De Schepper stelt met Bandler Ching nieuw album voor in De Zwerver: “Het wordt een speciaal optreden met een weerzien van oude vrienden”

  Dit weekend staat Ambroos De Schepper uit Nieuwpoort met zijn band Bandler Ching in De Zwerver in Leffinge. Hij mag dan uitgeweken zijn naar Brussel, maar Nieuwpoort blijft zijn thuis. Deze vrijdag 27 januari brengt de band hun debuutalbum Coaxial uit, een dag voor hun optreden in De Zwerver. “Het publiek zal als eerste onze nieuwe nummers live meemaken”, zegt Ambroos.
 2. Vier jaar cel voor ziekelijk jaloerse man die vriendin zo zwaar toetakelt dat ze hartstilstand krijgt: “Ze kreeg meer slaag dan eten”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Vier jaar cel voor ziekelijk jaloerse man die vriendin zo zwaar toetakelt dat ze hartstil­stand krijgt: “Ze kreeg meer slaag dan eten”

  Hij ging door het lint omdat zijn vriendin had afgesproken met een jeugdvriend. Zo verklaart een 22-jarige man de drieste feiten die zich afspeelden op 27 juni van vorig jaar. De twintiger takelde de jonge vrouw fysiek zo zwaar toe, dat ze niet veel later een hartstilstand kreeg. Het waren haar collega’s die haar zieltogend aantroffen in de inkomhal van haar woning. Dinsdagochtend kreeg de agressieveling zijn straf te horen. “Ik kende mijn eigen kracht niet”, probeerde hij nog in de rechtbank, met een opvallend excuus van zijn kant.
 1. LEVENSVERHAAL. Wielertoerist en vader van twee zonen sterft tijdens beklimming van de Kemmelberg: “Een goedlachse optimist die alles kon, behalve stilzitten”
  PREMIUM
  Veurne

  LEVENSVER­HAAL. Wielertoe­rist en vader van twee zonen sterft tijdens beklimming van de Kemmelberg: “Een goedlachse optimist die alles kon, behalve stilzitten”

  “Ik zal niet te lang blijven plakken zodat we nog naar zee kunnen om vis te kopen. Ik kijk al uit naar een gezellige familieavond. Ik zie je graag.” Met die woorden nam Pieter Vandorpe (51) uit Veurne zondagmorgen afscheid van zijn vrouw Hilde Barra (52). Tijdens de beklimming van de Kemmelberg werd hij onwel, zeeg neer en overleed in het ziekenhuis. “Dat hij de kans niet heeft gehad om te vechten doet ons zo’n pijn”, vertelt zoon Arthur.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.