Greet Ardies-Vyncke.
Volledig scherm
Greet Ardies-Vyncke. © Communicatie Nieuwpoort

Nieuwpoort telt met Greet Ardies-Vyncke en Xavier Braet twee nieuwe ereschepenen

Zaterdag 15 februari om 11 uur krijgen Xavier Braet en Greet Ardies-Vyncke tijdens een officiële ontvangst in het stadhuis van Nieuwpoort hun titel van ereschepen.

  1. Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”
    PREMIUM
    Koekelare

    Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”

    Hoe moet een mens uit het dal kruipen na het verlies van de meest dierbare persoon in je leven? Johan Gysel (47) en Griet Depreitere (42) uit Bovekerke zochten zelf hun weg. Iets meer dan een jaar na de dood van dochter Charlotte (18), die stierf bij een aanrijding door een dronken chauffeur in een pick-up, roepen haar ouders lotgenoten op om desondanks alles positief in het leven te staan. Net zoals Charlotte dat zelf ook deed. “Zij had ongetwijfeld gewild dat we bleven lachen.” Al maakt de coronacrisis het er niet eenvoudiger op. “Een knuffel geven en krijgen, dat missen we.”