Melanie met haar vriend.
Volledig scherm
PREMIUM
Melanie met haar vriend. © TLG

Melanies papa wordt verdacht van de koelbloedige moord op haar vriend: “Als hij het wél gedaan had, zou hij het mij zeker verteld hebben”

Haar vriend werd op een zomerse zondagavond in juli met acht kogels neergeschoten langs een jaagpad. De volgende ochtend werd haar vader opgepakt, als verdachte voor de moord. Hij zit nog steeds in de gevangenis. De speurders geloven rotsvast in zijn schuld. Maar zij gelooft net zo hard dat hij het niet gedaan heeft. “Ik heb het gevoel dat ik pas echt om mijn vriend zal kunnen rouwen, als papa uit de gevangenis komt”, zegt Mélanie (30). Ze doet voor het eerst haar verhaal. En dat is er eentje vol tegenstrijdige gevoelens en intriges.

 1. Kleinzoon (19) van bedenker (82) populaire Picon Saint-André treedt in zijn voetsporen: “Zelfs binnen de familie is het recept een geheim”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Kleinzoon (19) van bedenker (82) populaire Picon Saint-An­dré treedt in zijn voetsporen: “Zelfs binnen de familie is het recept een geheim”

  Hij was nog geen 18 toen Diksmuideling Nathan Missiaen (nu 19) zijn Picon Saint-André, met een alcoholpercentage van 16,3 procent, tijdens de coronacrisis commercialiseerde. Grootvader André (82) lanceerde de aperitief in 1986 in Bourgondisch Schild, de horecazaak van zijn dochter in Diksmuide. Daar is het nog steeds het best verkochte aperitief. Maar het recept, dat kent haast niemand. Nu lijkt opvolging én de bewaring van het geheim verzekerd. Een tip van de sluier van het Picon-mysterie opgelicht.
 2. Remko Germonpré en Nieuwpoort komen dichter bij leidersplaats na zege tegen Koekelare B: “Hebben de sleutel zelf in handen om mee te strijden voor de prijzen”
  voetbal vierde provinciale A

  Remko Germonpré en Nieuwpoort komen dichter bij leiders­plaats na zege tegen Koekelare B: “Hebben de sleutel zelf in handen om mee te strijden voor de prijzen”

  FA Nieuwpoort zet met zeven op negen het nieuwe jaar in. De kustploeg versloeg afgelopen weekend VV Koekelare B met 2-0 en springt zo over Middelkerke naar de zesde plaats, op drie punten van leider Adinkerke. Met amper vier punten tussen de eerste en zevende plaats zijn de plaatsjes aan de top erg duur in vierde provinciale A.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”