Liefst 56 liter per vierkante meter in Nieuwpoort, wolkbreuk zet straten, kelders en garages blank: “Nog nooit meegemaakt”

De kustgemeente Nieuwpoort kreeg maandagochtend af te rekenen met een zware wolkbreuk. Verschillende straten kwamen blank te staan waardoor her en der enkele kelders en garages onder water liepen. “Nog nooit meegemaakt in de 15 jaar ik hier woon”, getuigt bewoonster van een getroffen wijk. Ook op campings Kompas en Dunepark was er wateroverlast en in de supermarkt Aldi was het poetsen geblazen. 

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Dit is Teuntje: “Hij is misschien niet het mooiste hondje, maar hij is een echt fotomodel”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Dit is Teuntje: “Hij is misschien niet het mooiste hondje, maar hij is een echt fotomodel”

  Shih Tzu België, een Facebookgroep met ruim 3.300 leden over het hele land, is voor het eerst samengekomen in Nieuwpoort. Daar was Teuntje, het hondje van de Nieuwpoortse Nancy Wynthein (49), dé ster. Iedereen wilde met de negenjarige rakker op de foto. “Het nastaren zijn we ondertussen gewoon. Maar Teuntje heeft toch maar mooi de eerste plaats veroverd op een fotowedstrijd voor hondenvoeding.”
 2. “Altijd maar ‘ik moet’? Weg ermee”: West-Vlaamse schrijft doeboek om stress en burn-out aan te pakken, met de hulp van Sonja Kimpen
  PREMIUM
  Veurne

  “Altijd maar ‘ik moet’? Weg ermee”: West-Vlaam­se schrijft doeboek om stress en burn-out aan te pakken, met de hulp van Sonja Kimpen

  “Ik moet werken, ik moet een proper huis hebben, ik moet met vrienden afspreken, ik moet… Weg met al die ‘moetens’: het is tijd om aan jezelf te denken.” Aan het woord is Ine De Deken (33) uit Oostduinkerke. De psycholoog runt in Veurne haar eigen centrum waar ze mensen begeleidt om hun mentale veerkracht op te krikken. Nu stelt Ine ook haar debuut ‘Weten wat je wil als middel tegen stress en burn-out’ voor: een doeboek, gebaseerd op het werk van de bekende coach Sonja Kimpen.