Liefst 56 liter per vierkante meter in Nieuwpoort, wolkbreuk zet straten, kelders en garages blank: “Nog nooit meegemaakt”

De kustgemeente Nieuwpoort kreeg maandagochtend af te rekenen met een zware wolkbreuk. Verschillende straten kwamen blank te staan waardoor her en der enkele kelders en garages onder water liepen. “Nog nooit meegemaakt in de 15 jaar ik hier woon”, getuigt bewoonster van een getroffen wijk. Ook op campings Kompas en Dunepark was er wateroverlast en in de supermarkt Aldi was het poetsen geblazen. 

  1. Nederlandse garnalenexplosie deint niet uit naar ons land: “Toch zijn we tevreden met de 500 kilo die we per nacht vangen”
    PREMIUM
    Kust

    Nederland­se garnalenex­plo­sie deint niet uit naar ons land: “Toch zijn we tevreden met de 500 kilo die we per nacht vangen”

    Wat is er aan de hand in de Nederlandse wateren? Waarom kweken de garnalen er als konijnen? Volgens Omroep Zeeland stikt het er van de garnalen. Maar onze Belgische vissers bevestigen die wonderbaarlijke visvangst niet. “We beleven wel een goed seizoen, maar geen garnalenexplosie.” Helaas kunnen onze vissers niet mee profiteren van het Nederlandse garnaalsucces, want ze zijn er niet welkom.