Medewerkers van de hotelschool Ter Duinen, het Sint-Bernarduscollege en wzc De Zathe
Volledig scherm
Medewerkers van de hotelschool Ter Duinen, het Sint-Bernarduscollege en wzc De Zathe © Gino Ester

Leerlingen hotelschool verspreiden smakelijke en warme boodschap bij senioren: “Voeding verbindt”

Nieuwpoort‘Het gaat lukken want voeding verbindt’, die positieve boodschap verspreiden de leerlingen van de eerste graad Voeding Horeca van de Koksijdse hotelschool Ter Duinen en het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort.

 1. Twee Diksmuidse scholen moeten klassen sluiten na coronabesmettingen: “Extra maatregelen niet nodig”
  diksmuide

  Twee Diksmuidse scholen moeten klassen sluiten na coronabe­smet­tin­gen: “Extra maatrege­len niet nodig”

  In de vrije basisschool De Veerkracht in Woumen en in ’t Saam Aloysius in Diksmuide zitten momenteel verschillende klassen in quarantaine nadat leerlingen en leerkrachten positief hebben getest. Volgens Diksmuids burgemeester Lies Laridon (CD&V) zijn extra maatregelen niet nodig. Maandag is er crisisoverleg maar dat gaat vooral over de versoepelingen die het overlegcomité gisteren vrijdag heeft bekendgemaakt.
 2. Padel, dé hype tijdens de pandemie: clubs en gemeenten leggen volop nieuwe terreinen aan. “Deze sport is een echte blijver”
  PREMIUM
  Oostende

  Padel, dé hype tijdens de pandemie: clubs en gemeenten leggen volop nieuwe terreinen aan. “Deze sport is een echte blijver”

  Wandelen of fietsen? Vergeet het. Als er één sport is die in de coronamaanden een explosie aan populariteit kent, is het wel padel. Deze racketsport in openlucht, een mix van tennis en squash, is voor velen een ideale uitlaatklep en weet ook (oud-)tennissers te verleiden. “Het is zo’n aangenaam spelletje en je bent er meteen weg mee.” Het succes is de jongste tijd zelfs zo groot, dat verscheidene clubs ledenstops moeten inlassen. Maar tegelijk maken diezelfde clubs werk van extra padelterreinen. Een overzicht.
 3. “De kust is een apart verhaal, waarom snapt de overheid dat niet?” Ook burgemeesters aan Westkust uiten onvrede
  PREMIUM
  Koksijde

  “De kust is een apart verhaal, waarom snapt de overheid dat niet?” Ook burgemees­ters aan Westkust uiten onvrede

  In een eerste reactie na het overleg gisteren was Middelkerks burgemeester Jean-Marie Dedecker kwaad dat de horeca pas op 1 mei open mocht. Hij riep zijn collega-kustburgemeesters op om daartegen in opstand te komen. Zo radicaal reageren de Westkustburgemeesters niet maar er is toch wrevel. “De kust is een verhaal apart waarmee de overheid meer rekening moet houden”, zegt Marc Vanden Bussche (LB) van Koksijde.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!