De duinen in Nieuwpoort.
Volledig scherm
De duinen in Nieuwpoort. © Benny Proot

Leef je uit op de mountainbike langs de mooiste plekjes van Nieuwpoort

NieuwpoortZin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Nu de herfst stilaan plaatsmaakt voor de winter, is dit het ideale moment om er met je mountainbike op uit te trekken.

 1. Kustbaan De Panne krijgt opwaardering: “Kankerplek wegwerken met indrukwekkend nieuw pand”
  PREMIUM
  De Panne

  Kustbaan De Panne krijgt opwaarde­ring: “Kankerplek wegwerken met indrukwek­kend nieuw pand”

  Al meer dan vijftien jaar ligt de hoek van de Nieuwpoortlaan met de Sloepenlaan in De Panne er verloederd bij. Ooit waren daar talrijke horecazaken. Er zijn uiteraard nog wel goede restaurants in die buurt maar op die specifieke hoek krijgen vijf leegstaande panden heel binnenkort een nieuwe bestemming. De plannen zien er indrukwekkend uit. Even verderop plant de gemeente met een private partner nog een bijzonder bouwwerk voor zijn toeristische dienst. Zo krijgt ‘de kustbaan’ in De Panne een boost.
 2. Gedaan met uitglijden op de Zeelaan: gemeente gaat voetpaden heraanleggen
  PREMIUM
  De Panne

  Gedaan met uitglijden op de Zeelaan: gemeente gaat voetpaden heraanleg­gen

  De zomer van 2011 was een heuglijke periode voor de gemeente De Panne, met de opening van de vernieuwde Zeelaan. Al maakte de feestvreugde al snel plaats voor kopzorgen toen bleek dat de tegels van de voetpaden te glad en poreus waren. Jarenlang deed het bestuur lap- en tapwerk, tot nu. “We zullen de voetpaden uitbreken en opnieuw aanleggen”, reageert schepen van Openbare Werken Wim Janssens (ACT!E). De ontwerper is alvast aangesteld, maar waarom kreeg de gemeente nooit een schadevergoeding voor zijn lamentabele voetpadtegels?