Het trio werd onderschept in de Ramskapellestraat, tussen Sint-Joris en Ramskapelle. De politie aanzag hen voor straatracers, maar de rechtbank sprak hen tot tweemaal toe vrij.
Volledig scherm
Het trio werd onderschept in de Ramskapellestraat, tussen Sint-Joris en Ramskapelle. De politie aanzag hen voor straatracers, maar de rechtbank sprak hen tot tweemaal toe vrij. © Google Street View

Jongeren opnieuw vrijgesproken voor straatracen, ook nadat parket beroep aantekent: “BMW’s en Audi’s hebben de perceptie tegen”

NieuwpoortDrie jonge twintigers zijn opnieuw vrijgesproken voor straatracen in de Ramskapellestraat in Nieuwpoort. De politierechter had hen in juni al vrijgesproken, maar het parket ging in beroep. Dus kwam de zaak voor de correctionele rechter, al vond die eveneens geen bewijzen. “Ze reden 90 waar 70 mocht en zijn slachtoffer geworden van tunnelvisie van de verbalisanten”, zegt Alain Coulier, advocaat van twee beklaagden. “Bestuurders van BMW’s en Audi’s hebben de perceptie tegen.”

  1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
    Mijnenergie

    Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

    Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.