Containers waarbij het afval onder de grond terechtkomt, bestaan al in Nieuwpoort.
Volledig scherm
Containers waarbij het afval onder de grond terechtkomt, bestaan al in Nieuwpoort. © Foto Proot

Inwoners van Nieuwpoort sorteren al veel, maar het moet nog beter

NieuwpoortTegen volgend jaar mag een Nieuwpoortenaar gemiddeld 258 kilo restafval in de vuilnisbak gooien. Vandaag ligt dat aantal nog op 266 kilo. Schepen van Milieu Kris Vandecasteele (CD&V) is ervan overtuigd dat het cijfer met drie concrete maatregelen zal zakken.

 1. Minister Verlinden overschouwt ‘haar’ troepen in Oostende: maar zijn ze wel nodig met dit kwakkelweer?
  Oostende

  Minister Verlinden over­schouwt ‘haar’ troepen in Oostende: maar zijn ze wel nodig met dit kwakkel­weer?

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) kwam woensdag haar troepen aanschouwen in Oostende: de federale politiemensen en ruiters die de kust komen versterken tijdens de zomer. De kustburgemeesters schreeuwden om hulp maar nu lijkt die extra inzet zelfs overbodig door het kwakkelweer. “We moeten inderdaad nog meer inzetten op flexibiliteit, want drukte is weersafhankelijk”, gaf de minister toe. Sommige kustburgemeesters vinden 28 extra politiemensen voor de hele kust dan weer een lachwekkend laag getal.
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.