Nieuwe doe-expo met clics in bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort geopend
Volledig scherm
Nieuwe doe-expo met clics in bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort geopend © GUS

IN BEELD. Doe-expo met Clics zet kinderen centraal: “Speelplezier verzekerd met 271.233 (!) kleurrijke blokjes”

NieuwpoortOnder het historische Albert I-monument in het bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort is een leuke tentoonstelling geopend op kindermaat. Er liggen ruim 270.000 blokjes van Clics klaar om door kinderhanden omgevormd te worden tot bootjes, vuurtorens of zeehonden. Het accent ligt op de zorg voor het kind want niet iedereen heeft evenveel kansen.

 1. Op wandel om af te koelen tijdens deze hittegolf: dit zijn onze suggesties aan de Westkust
  PREMIUM
  Diksmuide

  Op wandel om af te koelen tijdens deze hittegolf: dit zijn onze suggesties aan de Westkust

  Nu de hittegolf officieel van start is gegaan, zoeken we allemaal op alle mogelijke manieren verkoeling. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling, en dan liefst nog in een bos waar veel schaduw te vinden is. Onze provincie telt een pak natuurgebieden, domeinen en uiteraard hebben we ook het strand en de zee als unieke troeven. Om jullie te inspireren geven we graag een aantal tips.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.