Het herdenkingsmonument voor Britse en Australische soldaten, waarvan hier een conceptbeeld te zien is, komt er niet.
Volledig scherm
Het herdenkingsmonument voor Britse en Australische soldaten, waarvan hier een conceptbeeld te zien is, komt er niet. © Timmy Van Assche

Hommeles over uitblijven WO I-monument

NIEUWPOORTEr is beroering ontstaan nadat het stadsbestuur besloot om geen nieuw WO I-herdenkingsmonument op te richten op oosteroever. "Een slag in het gezicht van de nabestaanden, vooral omdat de Australische ambassade fondsen voorzag", meent oorlogskenner Kristof Jacobs. "Dit is een persoonlijke kwestie. Bovendien gaf het agentschap MDK negatief advies", countert een boze burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V).

  1. De coronacijfers in Nieuwpoort van zondag 18 oktober

    De coronacij­fers in Nieuwpoort van zondag 18 oktober

    In Nieuwpoort zijn er op één dag 5 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 41 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Nieuwpoort op 352 te liggen. Omdat Nieuwpoort meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.