De nieuwe verlichting bij 't Kasteeltje.
Volledig scherm
De nieuwe verlichting bij 't Kasteeltje. © Stad Nieuwpoort

Heraanleg Langestraat gaat maandag verder, ’t Kasteeltje daar is alvast mooi opgelicht

NieuwpoortDe aannemer start maandag met het uitbreken van de Langestraat tussen de Arsenaal- en Marktstraat in Nieuwpoort. Dat brengt wat hinder met zich mee. Het stadsgebouw ’t Kasteeltje in de Langestraat kreeg alvast nieuwe sfeerverlichting.

 1. Naast mosselen, ook oesters en zeewier mogelijk op zeeboerderij: “Testen tonen zelfs aan dat we met lichtjes meer vis kunnen lokken voor passieve visserij”
  Oostende/nieuwpoort

  Naast mosselen, ook oesters en zeewier mogelijk op zeeboerde­rij: “Testen tonen zelfs aan dat we met lichtjes meer vis kunnen lokken voor passieve visserij”

  In de zomer van 2023 wil Colruyt Group al de eerste Belgische mosselen oogsten die gekweekt worden in de zeeboerderij, maar daar kunnen in de toekomst ook oesters en zeewier bijkomen. In een nog verder stadium zou er ook gevist kunnen worden op onder meer inktvis (zeekat), garnaal en andere vissoorten via passieve visserij. “Door de verschillende technieken te combineren kunnen we niet enkel de ruimte optimaal benutten, maar ook de kosten drukken”, zegt Wannes Voorend van Colruyt Group.
 1. Dit cadeautje al gespot? Het is een creatie van ’t Saam-leerlingen
  Diksmuide

  Dit cadeautje al gespot? Het is een creatie van ’t Saam-leerlingen

  Je kan veel uit boeken halen maar je leert nog meer door de theorie in de praktijk om te zetten. Dat hebben ze in Diksmuide goed begrepen. Leerlingen van de derde graad van ’t Saam Cardijn creëerden vijf kerstaccenten. “De jongeren werkten er drie maanden aan. De installaties gloeien niet alleen door de verlichting maar zeker ook door onze fierheid”, klinkt schepen van Evenementen Katleen Winne (Idee Diksmuide) opgetogen.
 2. “Hoog tijd dat Diksmuide vaart zet achter nieuwe fietspaden”: oppositie kritisch over gebrek aan fietsambitie bij meerderheid
  PREMIUM
  Diksmuide

  “Hoog tijd dat Diksmuide vaart zet achter nieuwe fietspaden”: oppositie kritisch over gebrek aan fietsambi­tie bij meerder­heid

  “Wil de nieuwe beleidsploeg vanaf 2025 fietspaden kunnen aanleggen, dan moet het Diksmuidse stadsbestuur dringend actie ondernemen”, stelt Kurt Vanlerberghe (Vooruit) scherp. Het fietspad in de Rousdammestraat en dat in een deel van de Schoorbakkestraat liggen er, maar wat met de rest zoals de verbinding Esen-Vladslo, Diksmuide-Kortemark en Lettenburg-Alveringem? Schepen Martin Obin (CD&V) reageert, maar brengt niet eenduidig positief nieuws. Een overzicht van alle hangende fietspadendossiers.