Deze middag was er voor de kust van Nieuwpoort en Oostduinkerke een zoekactie naar een drenkeling op de Noordzee.
Volledig scherm
Deze middag was er voor de kust van Nieuwpoort en Oostduinkerke een zoekactie naar een drenkeling op de Noordzee. © Bart Boterman

Grootschalige zoekactie op Noordzee naar ronddobberende vluchteling met reddingsvest en plastic flessen

Oostduinkerke/Nieuwpoort/Middelkerke/OostendeVoor de kust van Oostduinkerke, Nieuwpoort, Middelkerke en Oostende is donderdagnamiddag een grootschalige zoekactie gehouden naar een drenkeling. Een surfer in de Noordzee verwittigde de hulpdiensten toen hij iemand met een reddingsvest en vastgemaakte plastic flessen zag dobberen ter hoogte van surfclub Sycod in Oostduinkerke.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Twee Nieuwpoortse gastvrije horecazaken winnen ‘hospitality award’: “Wij brengen de menukaart nog aan tafel”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Twee Nieuwpoort­se gastvrije horecaza­ken winnen ‘hospitali­ty award’: “Wij brengen de menukaart nog aan tafel”

  De ‘hospitality awards’ voor gastvrije horecazaken in België zijn uitgereikt. Nieuwpoort scoorde op die wedstrijd bijzonder goed. Zowel restaurant Tabl’O als bed and breakfast Villa Sans Soucis ging met zo’n onderscheiding naar huis. Restaurant Barbouni eindigde op een verdienstelijke derde plaats. De drie ondernemers onthullen hoe ze gastvrijheid op de eerste plaats zetten.