De brandweer brengt het dier over van het strand naar de zeedijk, waarna het naar een opvangcentrum kan gevoerd worden.
Volledig scherm
De brandweer brengt het dier over van het strand naar de zeedijk, waarna het naar een opvangcentrum kan gevoerd worden. © Luc David

Gewonde bruinvis spoelt aan op strand van Nieuwpoort: “Kans dat hij het haalt, is klein, maar bestaat”

NieuwpoortOp het strand van Nieuwpoort is vrijdagavond een gewonde bruinvis aangespoeld. Het dier, dat een infectie aan de borstvin had opgelopen, zou wellicht sterven zonder menselijke tussenkomst. “De bruinvis is overgebracht naar een onderzoeks- en opvangcentrum nabij Goes in Nederland. De kans dat dit mannetje het haalt, is niet zo groot, maar bestaat. Laat het ons hopen”, zegt marien bioloog Jan Haelters.

 1. Onze journaliste, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloemen, net erkend als immaterieel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”
  PREMIUM
  Kust

  Onze journalis­te, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloe­men, net erkend als immateri­eel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”

  Haar huwelijksboeket maakte onze journaliste Leen Belpaeme met papier uit een oud boek. Een blijvende herinnering en eeuwige getuige aan die mooie dag, maar ook een mijmering naar die herinneringen uit haar jeugd. Al in de winter haalt ze het crêpepapier boven om strandbloemen te vervaardigen, om ze dan ’s zomers op het strand te verkopen, vaak tegen hoge prijzen. Lees: de mooiste schelpjes van het strand. Deze week is de productie van strandbloemen erkend als immaterieel erfgoed. Leen keert, samen met veel andere kustbewoners, vol nostalgie nog een keer terug naar de waterlijn.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie