Een beeld uit de topper SV Diksmuide - SV Nieuwpoort. Joren Vanlerberghe en Nick Deschacht strijden om de bal.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld uit de topper SV Diksmuide - SV Nieuwpoort. Joren Vanlerberghe en Nick Deschacht strijden om de bal. © VDB VDB

Exit KSV Nieuwpoort, het einde
van een mooie club

VoetbalKSV Nieuwpoort heeft de jongste twee seizoenen een mooi verhaal geschreven, bekroond met twee promoties. Eerst pakte de kustploeg de titel in derde provinciale en afgelopen seizoen moest SVN nipt onderdoen voor SV Diksmuide. Als tweede van de reeks mag de club toch promoveren naar eerste provinciale. Het feestje gaat echter niet door. Voorzitter Alex Verberckmoes en gerechtigd correspondent, Mario Callewaert, staken de strijd en stoppen hun activiteiten. Dat betekent het einde van de club, het einde van stamnummer 151.

 1. Daling van aantal besmettingen in Nieuwpoort op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Nieuwpoort op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Nieuwpoort, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 7. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 68. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Nieuwpoort op 584 te liggen. Omdat Nieuwpoort meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Op bezoek bij Huis Laleman, al 100 jaar specialist in Vlaams wild: “Wij moeten het dier kunnen zien met de kop en de poten er nog aan”
  PREMIUM

  Op bezoek bij Huis Laleman, al 100 jaar specialist in Vlaams wild: “Wij moeten het dier kunnen zien met de kop en de poten er nog aan”

  Het jachtseizoen is geopend in ons land, en daarmee breekt een drukke periode aan bij Huis Laleman in de Kapucijnenstraat in Oostende. De zaak werd in 1920 opgericht en 100 jaar later is het in de regio nog altijd de enige poelier, een slagerij die zich richt op de verkoop van gevogelte en wild. Christèle Laleman (62) en haar echtgenoot Jean-Luc Defreyne (65) zijn gepassioneerd bezig met hun stiel. “Er zijn weinig echte poeliers. Het is een stiel die je al doende moet leren, maar die slechts weinig mensen echt beheersen.”