Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Ex-prostituee (61) vrijgesproken nadat ze half miljoen euro krijgt van verliefde klant: rechter ziet niets strafbaars

NieuwpoortEen voormalige prostituee (61) uit Nieuwpoort is vrijgesproken door de Veurnse strafrechter, nadat ze vervolgd werd voor misbruik van vertrouwen en informaticafraude. De vrouw bekwam zo'n half miljoen euro van een man die verliefd was op haar en die nu in armoede moet leven. Ze riskeerde 2 jaar cel, maar de rechter oordeelt dat alles wettig verliep. “Al die giften en schenkingen zijn met toestemming gebeurd”, stelde haar advocaat Jeroen Thieren op het proces. “Ik heb trouwens zelf geen enkele cent meer over", zei de ex-prostituee. 

 1. Ongewenst bij geboorte, acht keer wielerkampioene van Senegal, nu zit Sabelle in gemeenteraad van Koksijde: “Door hard te werken worden vijanden vrienden”
  PREMIUM
  Koksijde

  Ongewenst bij geboorte, acht keer wielerkam­pi­oe­ne van Senegal, nu zit Sabelle in gemeente­raad van Koksijde: “Door hard te werken worden vijanden vrienden”

  Het levensverhaal van Sabelle Diatta (49) uit Oostduinkerke leest als een film. In de lagere school in thuisland Senegal werd ze gepest, als meisje zonder mama en papa. Van timide tiener groeide ze uit tot achtvoudig wielerkampioene van haar land. De liefde bracht haar naar Oostduinkerke, waar ze deze week de eed aflegde als gemeenteraadslid. Een verhaal van tegenslagen, rechtkrabbelen en vooruit kijken.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"