Aangespoelde zeepaddenstoelen op het strand in Nieuwpoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Aangespoelde zeepaddenstoelen op het strand in Nieuwpoort. © Luc David

Even opletten als je op het strand gaat liggen, want zeepaddenstoelen spoelen aan: “Honderden van deze kwallen gezien”

KustHet belooft aan zee druk te worden door de hittegolf, maar net nu vindt de zeepaddenstoel de weg naar het strand. De kwallensoort herken je aan zijn blauwe, glinsterende kleur. Natuurgids Luc David en marien bioloog Francis Kerckhof laten hun licht schijnen op ‘de ballerina van de Noordzee’, leggen uit welke kwallen durven netelen én hoe je de pijn verlicht. “Nee, erop plassen moet je niét doen.”

  1. Energiecrisis zet voorzichtige domper op huwelijksvreugde: “Nog nooit gebeurd, er is nog plaats in de feestzaal volgend jaar”
    PREMIUM
    Oostende

    Energiecri­sis zet voorzichti­ge domper op huwelijks­vreug­de: “Nog nooit gebeurd, er is nog plaats in de feestzaal volgend jaar”

    Op de beurs Trouw en Trends in Oostende weerklonk dan wel romantische muziek op de achtergrond, als het over harde cijfers ging, was er toch wel wat twijfel. “Ja, er wordt nog gefeest”, reageert ceremoniespreekster Sofie Vandamme (26) uit Zwevegem. “Tuurlijk, maar wel met de rem op. Er is zelfs nog plaats in de feestzaal voor volgend jaar”, pikt Piet Hubrecht (36) van salons Denotter in Zedelgem in.