Eddy Louwie werd uit de gemeenteraad gezet, omdat hij zogezegd niet meer in Nieuwpoort woont.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy Louwie werd uit de gemeenteraad gezet, omdat hij zogezegd niet meer in Nieuwpoort woont. © Benny Proot

Eddy Louwie uit gemeenteraad gezet, omdat hij zogezegd niet meer in Nieuwpoort woont: “Ik woon hier wél nog, maar mijn kritische stem wordt niet geapprecieerd”

NieuwpoortBizar verhaal vanuit de Nieuwpoortse politiek. CD&V’er Eddy Louwie (58) is uit de gemeenteraad gezet, omdat hij niet op het adres woont waar hij gedomicilieerd is. Het raadslid van de meerderheid geeft toe dat hij ergens anders woont, maar wel nog altijd in Nieuwpoort. “Het schepencollege wilde een politieke tegenstander uit de gemeenteraad verwijderen", stelt Louwie, maar burgemeester en partijgenoot Geert Vanden Broucke (CD&V) betwist dat.

  1. Willy Gheeraert, ereschepen en papa van huidig schepen Ann, plots overleden: “Streng maar rechtvaardig en met een groot hart voor Nieuwpoort”
    PREMIUM
    Nieuwpoort

    Willy Gheeraert, ereschepen en papa van huidig schepen Ann, plots overleden: “Streng maar rechtvaar­dig en met een groot hart voor Nieuwpoort”

    Willy Gheeraert (88) is dinsdagavond heel plots overleden na een hersentumor. “Mijn politieke ambitie heb ik van hem, want ook papa was een legislatuur schepen in Nieuwpoort”, reageert dochter en huidig schepen Ann Gheeraert (CD&V). Zij eert haar papa met een eerlijk portret. “Samen met mijn mama was hij er altijd als het nodig was. Zijn afscheid is zo onverwacht.”