Eddy Louwie werd uit de gemeenteraad gezet, omdat hij zogezegd niet meer in Nieuwpoort woont.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy Louwie werd uit de gemeenteraad gezet, omdat hij zogezegd niet meer in Nieuwpoort woont. © Benny Proot

Eddy Louwie uit gemeenteraad gezet, omdat hij zogezegd niet meer in Nieuwpoort woont: “Ik woon hier wél nog, maar mijn kritische stem wordt niet geapprecieerd”

NieuwpoortBizar verhaal vanuit de Nieuwpoortse politiek. CD&V’er Eddy Louwie (58) is uit de gemeenteraad gezet, omdat hij niet op het adres woont waar hij gedomicilieerd is. Het raadslid van de meerderheid geeft toe dat hij ergens anders woont, maar wel nog altijd in Nieuwpoort. “Het schepencollege wilde een politieke tegenstander uit de gemeenteraad verwijderen", stelt Louwie, maar burgemeester en partijgenoot Geert Vanden Broucke (CD&V) betwist dat.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Willy Gheeraert, ereschepen en papa van huidig schepen Ann, plots overleden: “Streng maar rechtvaardig en met een groot hart voor Nieuwpoort”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Willy Gheeraert, ereschepen en papa van huidig schepen Ann, plots overleden: “Streng maar rechtvaar­dig en met een groot hart voor Nieuwpoort”

  Willy Gheeraert (88) is dinsdagavond heel plots overleden na een hersentumor. “Mijn politieke ambitie heb ik van hem, want ook papa was een legislatuur schepen in Nieuwpoort”, reageert dochter en huidig schepen Ann Gheeraert (CD&V). Zij eert haar papa met een eerlijk portret. “Samen met mijn mama was hij er altijd als het nodig was. Zijn afscheid is zo onverwacht.”
 3. Gedaan met uitglijden op de Zeelaan: gemeente gaat voetpaden heraanleggen
  PREMIUM
  De Panne

  Gedaan met uitglijden op de Zeelaan: gemeente gaat voetpaden heraanleg­gen

  De zomer van 2011 was een heuglijke periode voor de gemeente De Panne, met de opening van de vernieuwde Zeelaan. Al maakte de feestvreugde al snel plaats voor kopzorgen toen bleek dat de tegels van de voetpaden te glad en poreus waren. Jarenlang deed het bestuur lap- en tapwerk, tot nu. “We zullen de voetpaden uitbreken en opnieuw aanleggen”, reageert schepen van Openbare Werken Wim Janssens (ACT!E). De ontwerper is alvast aangesteld, maar waarom kreeg de gemeente nooit een schadevergoeding voor zijn lamentabele voetpadtegels?