Raadslid Eddy Louwie.
Volledig scherm
Raadslid Eddy Louwie. © Benny Proot

Eddy Louwie mag voorlopig raadslid blijven maar stadsbestuur moet geen 500.000 euro betalen

NieuwpoortEddy Louwie mag van de rechter in kortgeding dan toch in de gemeenteraad van Nieuwpoort blijven zetelen. Dat kan al zeker tot de uitspraak door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Louwie werd door de CD&V-meerderheid, waartoe hij zelf ook behoort, uit de raad gezet omdat hij niet woont op het adres waar hij gedomicilieerd is.

 1. Dronken vrouw (36) gooit slagersmes in buik van echtgenoot (55) en riskeert vier jaar cel: “Verwondingen waren potentieel dodelijk”
  Veurne

  Dronken vrouw (36) gooit slagersmes in buik van echtgenoot (55) en riskeert vier jaar cel: “Verwondin­gen waren potentieel dodelijk”

  Een 36-jarige vrouw uit Veurne hangt vier jaar effectieve celstraf boven het hoofd nadat ze op Valentijnsdag vorig jaar haar eigen echtgenoot neerstak met een slagersmes. W.C. had op dat moment bijna 3 promille alcohol in het bloed en gooide diverse keren een mes naar haar man, tot één van de messen effectief in zijn buik belandde. “De verwondingen waren potentieel dodelijk”, sprak de procureur.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.