Het trio werd onderschept in de Ramskapellestraat, tussen Sint-Joris en Ramskapelle.
Volledig scherm
Het trio werd onderschept in de Ramskapellestraat, tussen Sint-Joris en Ramskapelle. © Google Street View

Drie jonge twintigers vrijgesproken voor straatracen: “Ze wilden gewoon die nieuwe auto eens testen”

Sint-Joris/RamskapelleDe Veurnse politierechter heeft maandag drie jonge twintigers vrijgesproken voor straatracen in de Ramskapellestraat, de baan tussen Sint-Joris en Ramskapelle (Nieuwpoort). Ze komen weg met een boete van 200 euro, volledig met uitstel, voor overdreven snelheid.

  1. REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hinder: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”
    PREMIUM
    Koksijde

    REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hin­der: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”

    Diep in de Belgische Noordzee liggen 280 gekende scheepswrakken op de bodem, elk met hun eigen schrijnend verhaal. Een aantal ontdek je tijdens de tentoonstelling ‘Geheimen van de Noordzee’ in het Navigo Visserijmuseum in Oostduinkerke. Wij reconstrueren het verhaal van het eerste Belgische lichtschip West-Hinder. De ironie wil dat het vaartuig andere schepen moest verwittigen voor het gevaar van de zandbank waar het voor anker lag. En toen was er een botsing met een Duits stoomschip in de nacht van 12 op 13 december 1912 met rampzalige gevolgen.