De rookpluim was kilometers ver te zien.
Volledig scherm
De rookpluim was kilometers ver te zien. © rv

Drie bungalows in de as gelegd op camping Nieuwpoort: enorme rookpluim en brandweerman wordt onwel

Op camping Polderpark II in Nieuwpoort zijn donderdagmiddag drie bungalows volledig uitgebrand. Een enorme rookpluim was tot kilometers ver zichtbaar. De brandweer had het niet onder de markt gezien er op de camping geen brandkranen aanwezig zijn. Een brandweerman werd onwel door de hitte en is naar het ziekenhuis overgebracht.

7 reacties

 • Evelyne Dewulf

  3 jaar geleden
  @Wim Keldermans: het brandweerkorps bestaat nog altijd voornamelijk uit vrijwilligers, dus wees blij dat er “huisvrouwen” ed. zijn die zich dagelijks ter beschikking stellen van de bevolking. En het is niet omdat er iemand een paar kilootjes te veel weegt (naar uw normen welteverstaan), dat deze persoon er niet 100% voor gaat en zich niet volledig inzet. Ik hoop dat het nooit bij jou brandt... Fier op het brandweerkorps van Nieuwpoort en op alle andere! Respect!
 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Je kan je misschien zelf aanmelden, Wim Keldermans.
 • Aurelie Helsmoortel

  3 jaar geleden
  Beste Patrick...niet zo goed op de hoogte??? Oostduinkerke beschikt wel degelijk over zijn eigen brandweer korps...
 • Erik Windey

  3 jaar geleden
  @Wim Keldermans. Ik vermoed dat je waarschijnlijk in jouw short (al dan niet met t-shirt), vanop veilige afstand, perfect uitleg kon geven aan de omstaanders dat het een schande was dat de brandweerlui (brandvrije overall, brandweerbroek en vest, aangevuld met een helm en luchtfles, lekkerzittende handschoenen) last hadden van de recordtemperatuur vandaag. Tip: mischien brandweerman worden en ook eens ervaren.Oh ja, short mag in overall
 • Jan Baroen

  3 jaar geleden
  Als alles is orde is met de wetgeving, dan schort er iets aan de wetgeving. Een brandkraan met groot debiet zou toch tenminste moeten voorzien zijn, men kan toch geen caravan of bungalow blussen poederblussers of met een tuinslang.
 1. De kusttoerist is tevreden, Koksijds burgemeester iets minder: “Wie neemt nu nog de trein zonder wifi of airco?”
  PREMIUM
  Koksijde

  De kusttoe­rist is tevreden, Koksijds burgemees­ter iets minder: “Wie neemt nu nog de trein zonder wifi of airco?”

  Westtoer pakt uit met een goed rapport voor het kusttoerisme met een tevredenheidsgraad van 96 procent. De voorstelling van de studie vond in Koksijde plaats. Burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) laat zich van zijn kritische kant zien wanneer het gaat over mobiliteit en veiligheid. Hij stelt zich luidop de vraag of de kustgemeente wel extra toeristen nodig heeft.