Een jong koppel belandde met de auto in het water in Nieuwpoort. Rechts: de vriendin van de bestuurder, die mee in het voertuig zat.
Volledig scherm
Een jong koppel belandde met de auto in het water in Nieuwpoort. Rechts: de vriendin van de bestuurder, die mee in het voertuig zat. © Mathias Mariën/RV

Drama in Nieuwpoort: wagen met jong koppel uit kanaal gehaald. “Hij was zo’n goede gast. Het is moeilijk te vatten”

Nieuwpoort/HeuleDe hulpdiensten hebben zaterdagnacht een wagen met twee inzittenden uit het water gehaald langs de Noorderhavenoever in Nieuwpoort. Het voertuig moest met een grote kraan op het droge gehesen worden. Voor de bestuurder, volgens onze informatie een twintiger uit Heule, en zijn vriendin kon geen hulp meer baten. 

  1. Door het rode licht fietsen in Oostende? Het mag weldra op deze 14 kruispunten: “Je staat er nu vaak nodeloos te wachten”
    PREMIUM
    oostende

    Door het rode licht fietsen in Oostende? Het mag weldra op deze 14 kruispun­ten: “Je staat er nu vaak nodeloos te wachten”

    Op 14 kruispunten in Oostende kan je op je tweewieler binnenkort op een veilige manier het rode verkeerslicht passeren. Daarvoor wordt de nodige signalisatie geplaatst. “Op deze manier maken we fietsen aantrekkelijker”, zegt eerste schepen Björn Anseeuw. De stad voerde in het centrum ook al een zone met fietsstraten in. Al wordt die in de Van Iseghemlaan niet bij iedereen positief onthaald.