Teuntje en zijn baasje Nancy Wynthein in Nieuwpoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Teuntje en zijn baasje Nancy Wynthein in Nieuwpoort. © GUS

Dit is Teuntje: “Hij is misschien niet het mooiste hondje, maar hij is een echt fotomodel”

NieuwpoortShih Tzu België, een Facebookgroep met ruim 3.300 leden over het hele land, is voor het eerst samengekomen in Nieuwpoort. Daar was Teuntje, het hondje van de Nieuwpoortse Nancy Wynthein (49), dé ster. Iedereen wilde met de negenjarige rakker op de foto. “Het nastaren zijn we ondertussen gewoon. Maar Teuntje heeft toch maar mooi de eerste plaats veroverd op een fotowedstrijd voor hondenvoeding.”

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Storm Aurore doet massa kwallen aanspoelen aan de westkust: “Door opwarming van de aarde kunnen deze ‘zeepaddenstoelen’ extreem groot worden”
  Nieuwpoort

  Storm Aurore doet massa kwallen aanspoelen aan de westkust: “Door opwarming van de aarde kunnen deze ‘zeepadden­stoe­len’ extreem groot worden”

  Door de felle zuidwestenwind van storm Aurore ligt de westkust bezaaid met zeepaddenstoelen, een kwallensoort. “Een typisch herfstfenomeen, maar opvallend is dat ze door de opwarming van de aarde tegenwoordig extreem groot kunnen worden”, zegt marien bioloog Francis Kerckhof van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN).
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?