De Groene Pluim gaat naar NorthSealTeam West
Volledig scherm
De Groene Pluim gaat naar NorthSealTeam West © Isabelle Vanhassel

De zeehondenbeschermers van de Westkust mogen Groene Pluim op hun hoed steken

NieuwpoortDe jaarlijkse ‘Groene Pluim’ van de Nieuwpoortse milieuraad gaat naar het NorthSealTeam West. De Proper Strand Lopers strandden op een verdienstelijke tweede plaats.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. HUIZENJACHT. Langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort: “Rust vlak bij de kust en toch vind je er onder de 200.000 euro al een thuis”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Langs het kanaal Plassenda­le-Nieuwpoort: “Rust vlak bij de kust en toch vind je er onder de 200.000 euro al een thuis”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de woningen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op ronde in heel Vlaanderen met lokale vastgoedexperts. Deze week trekken we op huizenjacht langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort, midden in de polders en op een boogscheut van de kust. “Een mooie omgeving aan het water én een uitstekende uitvalsbasis: geen wonder dat de woningen hier vlot van de hand gaan.”
  Nieuwpoort
 3. AZ West heeft niet-erkende borstkliniek: “Jammer dat overheid wantrouwen schept, ondanks onze goede cijfers”
  PREMIUM

  AZ West heeft niet-erkende borstkli­niek: “Jammer dat overheid wantrouwen schept, ondanks onze goede cijfers”

  Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil de behandeling van borstkanker in niet-erkende borstklinieken volledig stopzetten. Betekent dat het einde van de borstkliniek in AZ West in Veurne? Daar is het initiatief al van 2001 actief, maar nog steeds niet erkend. “Spijtig dat er niet eerst met ons aan tafel is gegaan om de resultaten te bespreken”, reageert algemeen directeur Bert Cleuren. Want sinds de laatste aanvraag is er al heel wat veranderd in de kliniek.
  Veurne
 4. “Zo jammer dat mama overleed net voor de opening van mijn zaak”: Florence start schoonheidsinstituut ‘Go with the Flo’
  PREMIUM

  “Zo jammer dat mama overleed net voor de opening van mijn zaak”: Florence start schoon­heids­in­sti­tuut ‘Go with the Flo’

  “Mama was zo trots op mijn zaak. Van de roze tinten aan de muur tot de handgeblazen lampen, ik heb haar overal bij betrokken.” Het is met een dubbel gevoel dat Florence Werbrouck (25) volgend weekend haar schoonheidsinstituut ‘Go with the Flo’ opent in Koekelare. Haar mama Sabine van Paemel (58) overleed na een moedige strijd tegen kanker. En toch twijfelde Florence niet om de geplande opening te laten doorgaan.
  Diksmuide