Nicolas Vermote, zaakvoerder van De Barkentijn, kijkt al uit naar de eerste zeeklassen.
Volledig scherm
Nicolas Vermote, zaakvoerder van De Barkentijn, kijkt al uit naar de eerste zeeklassen. © Benny Proot

De Barkentijn, bekend van de zeeklassen, opent zomerbar BarCour: “Uit noodzaak, want elke euro is welgekomen”

NieuwpoortDe ‘core business’ van De Barkentijn in Nieuwpoort zijn jeugdkampen en zeeklassen en net die staan door de strenge coronamaatregelen op een laag pitje. Net zoals vorige zomer opent Nicolas Vermote dan ook BarCour. “Om het verlies wat op te vangen én het toekomstige renovatieproject te kunnen betalen, zijn alle inkomsten meer dan welkom.”

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Ondernemer Johan Goens verloor de strijd tegen kanker. “Papa werd op handen gedragen en heeft velen ‘de stiel’ geleerd”
  PREMIUM
  Veurne

  Ondernemer Johan Goens verloor de strijd tegen kanker. “Papa werd op handen gedragen en heeft velen ‘de stiel’ geleerd”

  Johan Goens (69) richtte precies 30 jaar terug in Veurne een bedrijf op gespecialiseerd in verwarming en sanitair. Samen met zijn vrouw wijlen Nicole mag hij terugblikken op een mooi traject. Een goeie gezondheid is het hoogste goed en daar liep het voor Johan fout. Twee jaar lang streed hij tegen darmkanker maar hij overleed dinsdag. Zijn dochter Mieke vertelt vol liefde over haar papa.