Bijzondere expo in Ysara
Volledig scherm
Bijzondere expo in Ysara © Stad Nieuwpoort

Creatief met gevonden plastic. Nieuwpoort kaart met bijzondere expo afvalprobleem aan

NieuwpoortIn de vitrine van het ontmoetingscentrum Ysara in Nieuwpoort-Bad loopt de expo Noordzee Trash Art. Je ziet creatief werk van de Nieuwpoortse Christel Patfoort gemaakt met wat ze allemaal vond op het strand.

 1. Al 50 parkeerkaarten voor mindervaliden in beslag genomen na misbruik
  Oostende

  Al 50 parkeer­kaar­ten voor mindervali­den in beslag genomen na misbruik

  In Oostende zijn sinds januari al meer dan 50 parkeerkaarten voor mensen met een handicap in beslag genomen. Telkens werden de kaarten misbruikt door mensen die er geen recht op hebben. De inbeslagnames zijn het gevolg van een samenwerking tussen de gemeenschapswachten, gemeentelijke vaststellers en de politie. “Dit misbruik blijft niet onbestraft. Er wordt gerechtelijk gevolg aan gegeven”, duidt korpschef Philip Caestecker van de lokale politie Oostende.
 2. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Jeanne Panne, de bakkersvrouw die door haar stuiptrekkingen wel een heks moést zijn
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Jeanne Panne, de bakkers­vrouw die door haar stuiptrek­kin­gen wel een heks moést zijn

  Mocht ze vandaag geleefd hebben, dan zou een arts al lang de diagnose ‘epilepsie’ gesteld hebben. Maar Jeanne Panne leefde, helaas voor haar, vier eeuwen geleden. En in het Nieuwpoort van die tijd was er weinig tot geen begrip voor haar aanvallen. Dat ze ook wel iets van kruiden kende en hekserij in de familie leek te zitten, hielp ook niet. En toch. Ondanks het gruwelijke lot dat Nieuwpoort anno 17de eeuw voor haar in petto had, heeft Nieuwpoort anno 21ste eeuw haar volledig in de armen gesloten. En zich officieel verontschuldigd.