Colruyt deed al eens een proefproject met Belgische mosselen.
Volledig scherm
PREMIUM
Colruyt deed al eens een proefproject met Belgische mosselen. © Colruyt Group

Bouw van allereerste zeeboerderij start dit najaar: “We kijken al uit naar de Belgische mosselen in onze winkelrekken”

Nieuwpoort/KoksijdeColruyt Group heeft heel wat bedrijven rond zich verzameld om de voor ons land eerste zeeboerderij voor de kust van Nieuwpoort en Koksijde vorm te geven. In de eerstkomende weken zullen 16 boeien een deel van de zone afbakenen. Het Nieuwpoortse stadsbestuur procedeert wel nog tegen het project dat eind vorig jaar de nodige vergunningen kreeg. Maar brengt dat het project in gevaar en wanneer mogen we die Belgische mosselen verwachten?

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.