Zo zou 'The Grand', dat vlak aan het strand ligt, er in 2024 moeten uitzien. Greg Gosiau hoopt eigenaar te worden van een van de kleinere appartementen in 'The Grand'.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zou 'The Grand', dat vlak aan het strand ligt, er in 2024 moeten uitzien. Greg Gosiau hoopt eigenaar te worden van een van de kleinere appartementen in 'The Grand'. © The Grand/PN

Binnengluren in ‘The Grand’ in Nieuwpoort: waarom het stormlopen is voor een appartement in het meest iconische gebouw aan de kust

In een ver verleden nog een krijgshospitaal voor Belgische soldaten, daarna decennialang aan zijn lot overgelaten. Nu wordt het iconische Grand Hôtel/White Residence in Nieuwpoort omgetoverd in een luxeflatgebouw. En de verkoop gaat hard, zelfs met alleen computerbeelden beschikbaar. “Zondagavond heb ik via telefoon in enkele minuten tijd een appartement van 2.250.000 euro verkocht.” Kijk mee binnen in het meest opvallende Belgische vastgoedproject in tijden.

67 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Beelden uit mijn kinderjaren. In het midden van de dijk stond een even magnifiek gebouw met 2 torens. In de jaren 1980 met de grond gelijk gemaakt, afgebroken, neergehaald en gesloopt. De tranen in mijn ogen zijn niet alleen nostalgie, maar ook puur verdriet.
 • Luc Van den Bulcke

  2 maanden geleden
  In volle Coronaperiode is er precies veel geld aan het rollen, vooral van een bepaalde klasse!
 • claude sanders

  2 maanden geleden
  In plaats van het gebouw te renoveren als hotel-restaurant etc.. neen, het moest veel geld opbrengen voor de promotoren en alleen bestemd voor de rijke mensen.
 • Stefaan Cammans

  2 maanden geleden
  Mooi project.
 • Ellie Dubois

  2 maanden geleden
  Prachtig project, maar wie wil nu wonen tussen een overvolle, volgebouwde kustlijn met blokkentorens, de ene al wat lelijker dan de andere. Had ik de centjes, geef me maar een huisje middenin de polders.
 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.