Bruno Buekens (45) tijdens de repatriëring uit Frankrijk, met een ziekenwagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bruno Buekens (45) tijdens de repatriëring uit Frankrijk, met een ziekenwagen. © rv

Bestuurder die wielertoerist Bruno (45) voor dood achterliet in Vogezen, komt weg met lichte straf: “Precies vrijgeleide om vluchtmisdrijf te plegen”

Nieuwpoort“Ik ben enorm ontgoocheld in het vonnis. Die man heeft zelfs nooit excuses aangeboden”, zegt Bruno Buekens (45). De wielertoerist uit Nieuwpoort werd in september 2020 voor dood achtergelaten na een aanrijding met vluchtmisdrijf in de Franse Vogezen. De tol: acht breuken en zeven maanden later nog steeds twee operaties voor de boeg. Intussen is de bestuurder (80) veroordeeld voor de Franse politierechtbank. Hij komt weg met twee maanden cel met uitstel, 150 euro boete en geen rijverbod. 

 1. Zeven idyllische Vespa-routes door West-Vlaanderen: van historisch Brugge tot water en wijn in de Westhoek
  PREMIUM
  Roeselare / Brugge / Bossuit / Oostrozebeke / Pervijze / Proven

  Zeven idyllische Ves­pa-rou­tes door West-Vlaanderen: van historisch Brugge tot water en wijn in de Westhoek

  Wie onze provincie eens op een originele manier wil verkennen, kan dat misschien eens met de Vespa doen. De Italiaanse tweewieler is in onze contreien aan een opmars bezig en is het ideale vervoermiddel voor wie de natuur of enkele toeristische trekpleisters eens vanuit een andere hoek wil leren kennen. Heel wat plekken pakken dan ook uit met uitgestippelde Vesparoutes en wie er zelf geen heeft, kan er op enkele West-Vlaamse adresjes één huren.
 1. Dief steelt fiets van politieman op koer van commissariaat: “Dit getuigt van heel veel lef”
  Diksmuide

  Dief steelt fiets van politieman op koer van commissari­aat: “Dit getuigt van heel veel lef”

  Meer lef als dief kun je allicht niet hebben. Op het politiecommissariaat van Diksmuide is dinsdagnamiddag een dure elektrische fiets van een politieman gestolen, nota bene op de koer. “Zonder scrupules”, zegt commissaris Geert Provoost. Maar in de loop van de dag volgde goed nieuws. De politie liet weten dat de verdachte samen met de fiets is aangetroffen langs de Esenweg in Diksmuide.