Beide voertuigen lagen zo'n 50 meter van elkaar verwijderd.
Volledig scherm
Beide voertuigen lagen zo'n 50 meter van elkaar verwijderd. © Bart Boterman

Bestuurder die met pick-up dodelijk ongeval veroorzaakte op E40 en wegvluchtte, had gedronken

Op de E40 in Nieuwpoort richting het binnenland is zaterdagnacht een 22-jarige bestuurder om het leven gekomen na een horrorcrash. De Fransman werd in zijn Renault Twingo achteraan aangereden door een pick-up en knalde tegen een bord van de parking in Mannekensvere. De bestuurder van de Dodge Ram, die de pick-up van vrienden had geleend en had gedronken, zette het eerst op een lopen. Intussen zit de twintiger uit Nieuwpoort in de cel.

Er gaan al langer stemmen op om pick-up trucks in België aan banden te leggen. Experts oordelen dat er op onze wegen geen plaats is voor deze werkpaarden.

23 reacties

 • George Verbeek

  1 jaar geleden
  Uiteraard speelt de auto een grote rol. Aangereden woden door een zatte bestuurder in een kleine wagen versus een zatte bestuurder in een monstertruck van 3 ton en 500pk verlaagt uiteraard de overlevingskansen enorm. Al de apologisten zijn waarschijnlijk mensen die zelf met een zware pickup rijden, of dromen te rijden in de toekomst?
 • Vetn Oap

  1 jaar geleden
  Pick ups enkel nog voor verantwoorde zelfstandige activiteiten. De rest heeft dat NIET nodig!
 • Willy Van de Camp

  1 jaar geleden
  Dit heeft niks te maken met de auto! Het heeft te maken met dronken achter het stuur! Verplicht alcoholslot in de wagens en er gebeuren 60 percent minder ongevallen en zeker bij jongeren!
 • PLANCKAERT Johan

  1 jaar geleden
  het wordt hoog tijd dat ze deze 'lichte vracht' wagens gaan belasten als andere wagens ipv geen belasting te heffen, zowel vr particulieren als bedrijven! Ze zijn de meest gevaarlijke op de weg, stoten enorm uit en dienen enkel om de macho uit te hangen. Ze zouden zodanig zodanig moeten belast worden zodat ze verdwijnen.
 • Mario Tersago

  1 jaar geleden
  Buiten de bestuurder onder invloed.. mag men nogmaals hameren over het feit dat de Dodge, een gevaarte van bijna 3 ton is. Als dit een personenwagen was, had kans op overleven iets groter geweest. Ik vind dat men een additionele maatregelen moet treffen voor wagens met +2.5 ton. Dat is een ton meer dan een standaard personenwagen en eens in beweging is het een pletwals ivm een auto.
 1. Parket in beroep tegen opvallende vrijspraak voor man die onder rokken van dames filmde: “Dus alleen strafbaar als zo'n vrouw geen slip draagt?”
  Nieuwpoort/Veurne

  Parket in beroep tegen opvallende vrijspraak voor man die onder rokken van dames filmde: “Dus alleen strafbaar als zo'n vrouw geen slip draagt?”

  Het parket van Veurne gaat in beroep tegen de vrijspraak voor een 46-jarige man die verdacht werd van voyeurisme, nadat hij onder de rokken van heel wat vrouwen had gefilmd. Volgens de wet moeten slachtoffers ontbloot zijn om van voyeurisme te kunnen spreken, stelde de Veurnse strafrechter. “In de redenering van de rechtbank is er dus alleen sprake van strafbaar voyeurisme als het slachtoffer geen slip aan zou hebben", reageert Patty T’Jonck van het parket van Veurne.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken