De wagen ging aan het slippen en belandde in de middenberm, gekanteld.
Volledig scherm
De wagen ging aan het slippen en belandde in de middenberm, gekanteld. © Bart Boterman

Auto begint te slippen op E40 door nat wegdek eindigt gekanteld in middenberm

NieuwpoortOp de E40 in Nieuwpoort, richting Brussel, is maandag rond 15.10 uur een personenwagen beginnen slippen en gekanteld in de middenberm. De twee inzittenden raakten lichtgewond.

 1. “Hotels zo goed als volzet en 250.000 dagjestoeristen”: kust heeft seizoen goed ingezet ondanks minder treinen vanuit Eupen en Luik
  Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge

  “Hotels zo goed als volzet en 250.000 dagjestoe­ris­ten”: kust heeft seizoen goed ingezet ondanks minder treinen vanuit Eupen en Luik

  Door de wateroverlast reden er geen treinen vanuit Eupen en Luik naar de kust. Toch was het aan zee behoorlijk druk met op zaterdag 110.000 dagjestoeristen en zondag 140.000. De hotels zaten zaterdagavond voor negentig procent en meer vol en die trend houdt al zeker aan tot en met woensdag. Wij gingen dit weekend een kijkje nemen in Oostende, Blankenberge en Nieuwpoort.
 2. Toeristische sector aan de kust voorzichtig positief over juli: “Maar augustus ziet er nog rustig uit”
  Kust

  Toeristi­sche sector aan de kust voorzich­tig positief over juli: “Maar augustus ziet er nog rustig uit”

  Ietwat verrassend: ondanks het kwakkelweer maakt de toeristische sector aan de kust een voorzichtig positieve balans over de afgelopen maand. Dat laat provinciebedrijf Westtoer weten. Het verblijfstoerisme noteert goede cijfers in juli: vakantiewoningen, campings en hotels halen een bezettingsgraad van 85 tot 95 procent. Het typisch Belgische weer heeft vooral impact op het dagtoerisme.