Op dit kleine bootje zaten maar liefst 49 vluchtelingen, op weg naar het Verenigd Koninkrijk. Allen konden gered worden. Een beeld van op zee, kort voor de reddingsoperatie.
Volledig scherm
Op dit kleine bootje zaten maar liefst 49 vluchtelingen, op weg naar het Verenigd Koninkrijk. Allen konden gered worden. Een beeld van op zee, kort voor de reddingsoperatie. © IF

49 vluchtelingen gered uit Noordzee nadat hun erg kleine zodiac in de problemen komt

Koksijde/NieuwpoortOp ongeveer vier kilometer voor de kust van Oostduinkerke zijn woensdagmorgen liefst 49 vluchtelingen van een kleine zodiac gered. Het is ongelooflijk dat op het kleine bootje zo’n groot aantal mensen zaten. De sloep was vertrokken in Frankrijk, was onderweg naar het Verenigd Koninkrijk maar kwam al snel in de problemen. “De opvarenden zijn in relatief goede gezondheid. Sommigen hebben wel onderkoelingsverschijnselen”, zegt het Brugse parket. Het onderzoek naar mensensmokkel loopt volop.

  1. Horecazaken Rubens en Da Vinci voor 5.700 euro bestolen: “Te toevallig... Werden we gevolgd?”
    PREMIUM
    Oostduinkerke/Nieuwpoort

    Horecaza­ken Rubens en Da Vinci voor 5.700 euro bestolen: “Te toevallig... Werden we gevolgd?”

    De uitbaters van de Oostduinkerkse horecazaken Rubens op de Zeedijk en Da Vinci in de Leopold II-laan zijn voor 5.700 euro bestolen. Iemand ontvreemdde het bedrag, namelijk de recette van twee dagen van beide zaken, uit de wagen van uitbater Peter Roose (49) en zijn echtgenote. De auto stond op de oprit van hun woning in Nieuwpoort. “De dader moet meer geweten hebben”, stelt Peter, die niet voor het eerst slachtoffer is van een dief.